МВР

ОД Велико Търново

 

31 юли 2020

Резултати от проведена специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност на територията на Свищов

Иззети са акцизни стоки без бандерол, разкрити са 6 престъпления

Операцията е осъществена вчера от служители на РУ-Свищов и ОДМВР – В. Търново, под ръководството на прокуратурата. В хода на полицейските действия са образувани три бързи производства - две за управление на нерегистрирани мотопеди и едно за притежание на наркотични вещества. Разкрити са 6 престъпления, от тях:  един грабеж; едно документно престъпление; две кражби и едно по чл. 355, ал.2 от НК и едно унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Образувани са 4 преписки за притежание на акцизни стоки без бандерол и престъпление по служба.
Проверени са 40 лица и 28 автомобила. Съставени са 14 акта по Закона за движение по пътищата и 2 акта по Закона за българските лични документи, наложени са 22 глоби по фиш. Връчени са 91 електронни фиша. Привлечени, като обвиняеми са 5 лица. Други две са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Установено е и едно лице, обявено за общодържавно издирване. 

Изображения

 31 юли 2020 | 09:51