МВР

ОД Велико Търново

 

15 май 2019

Последния урок от тазгодишното детско полицейско управление приключи в питомника за служебни кучета във В. Търново

Децата от ОУ „П. Р. Славейков“ във В. Търново гостуваха днес в питомника за служебни полицейски кучета в областния град. С демонстрации на четириногите полицаи приключи първата година от обучението им по двугодишния проект „Детско полицейско управление“. През учебната година с помощта на полицейски служители от ОДМВР – В. Търново, РД „ПБЗН“ – В. Търново, БЧК – В. Търново малчуганите усвояваха различни знания и умения по безопасност на движението, полицейска лична защита, вредата от тютюнопушенето и употребата на наркотични вещества, опасностите, които дебнат в интернет пространството и как да се предпазват от тях, пожарна безопасност, оказване на първа помощ на пострадали при инциденти и още много други.
В днешния, последен за тази учебна година урок момчетата и момичетата се запознаха с работата на водачите на полицейски кучета, при какви ситуации се използват уменията на четириногите им колеги и как се обучават те.
Децата наблюдаваха демонстрация на залавяне на извършител на престъпление и откриване на наркотични вещества, укрити в автомобил и в багаж.
В края на учебната година заедно с бележниците си те ще получат и удостоверение за завършена първа част от проекта "Детско полицейско управление".

DSC_0001 DSC_0004   DSC_0014 DSC_0019   DSC_0027 DSC_0032

Изображения

 15 май 2019 | 14:06