МВР

ОД Велико Търново

 

05 юни 2019

Наградиха 20 рисунки от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

20 ученика получиха награди в областния кръг на Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Награждаването се проведе днес в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” във В. Търново. Инициативата се организира от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ при МВР за 16-ти пореден път. 
Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците в направление „Изкуства”. Целта е заедно с проявата на творческите заложби на децата и учениците, да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията им за рисковете от бедствията и начините на поведение в критични ситуации. Да се възпитава в тях готовност за оказване на помощ, съпричастие към проблемите на човека, желание за участие в доброволческа дейност, както и да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя. В националния кръг на конкурса участват деца и ученици от три възрастови групи, в три категории.
Областният етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“ се провежда ежегодно през месец май. Тази година в него участваха 173 рисунки на деца и младежи от училищата в област Велико Търново.
Всички класирани творби ще участват в националния етап на конкурса в град София. Днес те бяха подредени в изложба в Регионалната библиотека. Авторите на отличените творби получиха грамоти и награди. На церемонията по награждаването присъстваха заместник-областният управител инж. Детелина Борисова, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов,  директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Пенка Игнатова и заместник-директорът на РНБ „П.Р.Славейков“ доц. д-р Калина Иванова.
За трета поредна година участие в областния конкурс взеха млади художници от центровете за работа с деца и младежи в малките населени места към община В.Търново. За участие в конкурса бяха изпратени 16 рисунки от центровете в с. Шереметя, с. Никюп, с. Беляковец, с. Арбанаси, с. Пчелище и с. Ресен. Изложбата в Регионална библиотека „П. Р. Славейков” ще бъде на разположение за всички граждани и гости на град Велико Търново до 14 юни 2019 г.
IMG_8400 IMG_8391    IMG_8456

Изображения

 05 юни 2019 | 16:48