МВР

ОД Велико Търново

 

08 февруари 2020

Гл. инспектор Пламен Иванов, началник на РСПБЗН – Велико Търново стана „Пожарникар на годината“ в раздел „Превенция“

Гл. инспектор Пламен Иванов, началник  на Районна служба ПБЗН – Велико Търново спечели приза „Пожарникар на годината 2019“ в раздел „Превенция“. Основен акцент в работата му е работата с деца, младежи, възрастни, самотноживеещи и трудноподвижни хора. Той има съществен принос при реализирането на информационно-разяснителната кампания „С грижа за възрастните хора“. През 2019 г. на територията на Районна служба ПБЗН Велико Търново под ръководството на главен инспектор Иванов са проведени обучения  в „изнесен час на класа“ като са обучени 21 паралелки с 466 ученици.
Изключително съм развълнуван, че за 25–и пореден път награждаваме пожарникар на годината. Вашата работа е свързана с много рискове, ежедневно извършвате подвизи, спасявате човешки животи, имущество, противодействате на стихийните бедствия и  правите живота на гражданите по-сигурен и по-спокоен. Всички вие работите с чувство за дълг към гражданите, правите го с професионализъм, който притежавате, затова Ви благодаря сърдечно. С тези думи министър Младен Маринов се обърна към пожарникарите по време на официална церемония, която се проведе в петък в НДК. Той посочи, че   ГДПБЗН е дирекцията в МВР, която се ползва с най-голямото  доверие от гражданите, защото при всички бедствия и тежки ситуации се разчита на тях, всички очакваме да свършат професионалната си работа, свързана с риск за техния живот.
Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. Той се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият - за служители от направление “Контролна дейност”. Четвъртият обхваща направление „Превенция”. През последните години се утвърди и категорията „Отличени” – за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици, доброволци.
Тази година комплексен победител и носител на титлата пожарникар на годината стана Тошко Бързилов, дългогодишен ръководител на Националния оперативен център на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.
В рамките на церемонията бяха връчени и отличия на още седем достойни българи, които през изминалата година имат принос за осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението. По традиция награди получиха и най-добрите доброволци.
Сред тях е и кметът на община Свищов Генчо Генчев, който спечели приза на Националната асоциация на доброволците в България за личност на 2019 година.
На официалната церемония „Пожарникар на годината“ присъстваха още заместник - министрите на вътрешните работи Милко Бернер и Стефан Балабанов, заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, директорите на главните и административните дирекции на МВР. Тържеството уважиха председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Пламен Нунев, народни представители, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на БЧК акад. Христо Григоров, бивши ръководни служители на МВР и ГДПБЗН.

p1320831 p1330107 p1320916 p1330178

Изображения

 10 февруари 2020 | 10:11