МВР

ОД Велико Търново

 

ИНФОРМАЦОННИ СЪОБЩЕНИЯ - 23.01.2020 г.

23 яну 2020

Наркотични вещества иззеха служители на РУ – Свищов. Снощи в крайдунавския град е извършена проверка на 18-годишен младеж от с. Българско Сливово, при която е намерен и иззет около 1 грам растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. По случая е образувано бързо производство. 

Неправоспособен водач, установиха павликенски полицаи. Вчера около обяд в Павликени е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 41-годишен неправоспособен жител на с. Стамболово. В хода на проверката е изяснено, че той е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Срещу него е започнато бързо производство.

Кражби на дърва за огрев разкриха служители на полицейските управления в Г. Оряховица и Павликени. В неделя в РУ – Г. Оряховица е бил получен сигнал за незаконна сеч на дърва в местността «Камъка» в землището на с. Първомайци. Изпратеният на мястото полицейски патрул е установил каруца натоварена с около 0,5 пространствени куб. м. дърва за огрев, без горска марка и разрешително за превоз. Вчера сутринта при проведена специализирана полицейска операция в Павликени и селата Бутово и Недан са установени общо 4 каруци, превозващи по около 0,5 пространствени куб. м. незаконно добита дървесина, общинска собственост. В хода на същата акция в жилище в с. Недан са установени още 0,5 пространствени куб. м. дърва, без горска марка. По всички случаи са образувани преписки, които са подготвени за доклад в съответните прокуратури, с мнение за налагане на административни наказания. 

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 388 граждани, от които 59 за употреба на алкохол и  180 автомобила, от тях 25 товарни. Репатрирани са 5 автомобила. Съставени са 54 акта и са наложени 109 глоби по фиш. Заснети са 417 видеоклипа за скорост.

Глоба 1 000 лв. е наложил Районен съд – В. Търново на 38-годишен мъж от с. Вонеща вода, във връзка с водено срещу него бързо производство в РУ – В. Търново за престъпление по чл.343В, ал.2 от НК.

Взломна кражба на ел. инструменти и други вещи от наследствен имот в с. Павел, разследват служители на РУ – П. Тръмбеш. Деянието е извършено в периода 31 декември 2019 г. – 22 февруари 2020 г. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

 23 януари 2020 | 08:50