МВР

ОД Велико Търново

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН - 28.10.2020 г.

28 окт 2020

Неправоспособен водач, установиха служители на РУ – Г. Оряховица. Вчера около обяд в железничарския град е извършена проверка на мотопед, без регистрационни табели, управляван от 67-годишен мъж от с. Илаков рът. В хода на проверката е изяснено, че водачът се е качил на возилото в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на МПС. Срещу него е започнато бързо производство.          

През денонощието е осъществена охраната на едно масово мероприятие – във В. Търново бе отбелязана 835-годишнината от въстанието на Асен и Петър и Димитровден. Преди, по време и след приключването му нарушения и инциденти не са допуснати.                    

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 381 граждани, от които 60 за употреба на алкохол и  197 автомобила, от тях 32 товарни и 1 мотоциклет. Репатрирани са 3 автомобила. Съставени са 36 акта и са наложени 102 глоби по фиш. Заснети са 20 видеоклипа за скорост.

Наказание 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от 3 години, 6 месеца лишаване от правоуправление на автомобил и 190 лв. глоба е наложил Районен съд – В. Търново на 44-годишен мъж от Дебелец, във връзка с водено срещу него бързо производство в РУ – В. Търново за престъпление по чл.334Б, ал.1 от НК.

Взломна кражба на пари и златни накити от жилище в Г. Оряховица, разследват служители на местното полицейско управление. Деянието е извършено в периода 14-26 октомври. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

 28 октомври 2020 | 09:13