МВР

ОД Велико Търново

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН - 27.10.2020 г.

27 окт 2020

48-годишен мъж от В. Търново е пострадал при катастрофа на пътя В. Търново – с. Ресен. Произшествието е станало вчера около 14,00 ч. По първоначална информация лек автомобил «БМВ», управляван от 42-годишен мъж от с. Обединение, движещ се в посока към с. Ресен е блъснал в задната част включващ се в движението лек автомобил «Фолксваген», управляван от 48-годишен мъж от В. Търново, след което се е завъртял и се е ударил в насрещнодвижещ се лек автомобил «Пежо». В резултат на това е пострадал водачът на фолксвагена. Той е с фрактура на черепа. Тримата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. По случая е започнато досъдебно производство.

Неправоспособен водач, установиха служители на РУ – Павликени. Вчера следобед в с. Върбовка е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от неправоспособен 28-годишен мъж от същото село. В хода на проверката е изяснено, че водачът е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Срещу него е започнато бързо производство.          

През денонощието е осъществена охраната на едно масово мероприятие – във В. Търново се проведе футболна среща. Преди, по време и след приключването й нарушения и инциденти не са допуснати. 

25 автомобила и 24 граждани са проверени при специализирана полицейска операция, проведена на територията на РУ – Свищов. Съставени са 7 акта и са наложени 5 глоби по фиш.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 353 граждани, от които 60 за употреба на алкохол и  219 автомобила, от тях 30 товарни. Заснети са 35 видеоклипа за скорост. Съставени са 44 акта и са наложени 97 глоби по фиш.   

 27 октомври 2020 | 09:07