МВР

ОД Велико Търново

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН - 26.10.2020 г.

26 окт 2020

24-годишен павликенчанин е пострадал при катастрофа на пътя Павликени – с. Патреш. Произшествието е станало вчера сутринта. По първоначална информация лек автомобил «Фолксваген», управляван от 24-годишен мъж навлизайки в дясна грива е загубил управление над возилото и се е преобърнал в крайпътна канавка. В резултат на това е пострадал водачът. Той е настанен за лечение във великотърновската болница с фрактури на прешлени и контузия на главата. Из пробван е за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Наказание задържане в структурните звена на МВР за пет денонощия е наложил Районен съд – В. Търново на 39-годишен мъж от Дебелец, известен на полицията и осъждан. В неделя в 03,20 ч. той извършил непристойни действия пред централна поща в областния град и след забележка от униформените ударил с ръка патрулния автомобил. Мъжът е бил отведен в полицейското управление, където му е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

През денонощието е осъществена охраната на едно масово мероприятие – протестно шествие се проведе в Г. Оряховица. Преди, по време и след приключването му нарушения и инциденти не са допуснати.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 278 граждани, от които 56 за употреба на алкохол и  176 автомобила, от тях 22 товарни. Репатрирани са 9 автомобила. Съставени са 15 акта и са наложени 67 глоби по фиш. Заснети са 40 видеоклипа за скорост. 

Служители на полицейското управление в Павликени разследват случай на срязани четири гуми на лек автомобил «Мазда», паркиран пред жилище в Павликени. Деянието е извършено в периода 24-25 октомври. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

 26 октомври 2020 | 10:06