МВР

ОД Велико Търново

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН - 24.10.2020 г.

24 окт 2020

Наркотични вещества иззеха служители на РУ – Свищов. В петък вечерта в крайдунавския град е проведена специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества. При проверка на 16-годишно момче са установени и иззети около 4 грама листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. Срещу него е започнато бързо производство.

Незаконна сеч на дървесина, установиха служители на РУ – Г. Оряховица при съвместна проверка със служители на ТД «ДГС» - Г. Оряховица. В петък проверяващите се натъкнали на незаконна сеч на 10куб. м. дърва от землището на с. Мерданя. Иззет е товарен автомобил «ЗИЛ» с натоварени в   него около 5,7 куб. м. от дървесината. Като съпричастни към извършеното деяние са задържани двама мъже на 35г. от с. Родина и на 41 години от с. Раданово. По случая е започнато досъдебно производство.

Двама водачи, употребили алкохол, установиха служители на РУ – Павликени и Пътна полиция. В петък в 22,20 ч. в Сухиндол е извършена проверка на лек автомобил «Опел», управляван от 52-годишен мъж от Павликени. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,41 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство. В събота около 02,00 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Мерцедес», управляван от 33-годишен мъж от Павликени. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,35 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувана преписка.   

Незаконно добита дървесина, установиха служители на РУ – Елена. В петък следобед при проверка в жилище в с. Чешма, обитавано от 59-годишен мъж е установено, че същия съхранява в двора си 1 пространствен куб. м. дърва за огрев, без горска марка. По случая е образувана преписка, която е подготвена за доклад в прокуратурата.

55-годишен мъж е пострадал при катастрофа в с. Българско Сливово. Произшествието е станало в петък следобед. По първоначална информация водачът е загубил управление над управлявания от него мотопед и е паднал н земята. В резултат на това е получил разкъсно-контузни рани по главата. След преглед е освободен за домашно лечение. В хода на проверката е изяснено, че возилото не е регистрирано по установения ред. По случая е започнато досъдебно производство.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 384 граждани, от които 58 за употреба на алкохол и  236 автомобила, от тях 20 товарни и 2 мотоциклета. Репатрирани са 5 автомобила. Съставени са 31 акта и са наложени 141 глоби по фиш.  Заснети са 36 видеоклипа за скорост.

 26 октомври 2020 | 10:01