МВР

ОД Велико Търново

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН - 24.01.2020 г.

24 яну 2020

834 видеоклипа за нарушения на скоростта са заснети по време на специализирана полицейска операция за контрол на скоростта и установяване на нарушения, свързани с използване на мобилни телефони без устройството «свободни ръце». Операцията се проведе за времето от 22 до 23 януари на територията на ОДМВР – В. Търново.  Съставени са 18 акта за говорени по мобилен телефон по време на шофиране, без необходимото устройство.

С определение на Районен съд – В. Търново на 34-годишен мъж от с. Лесичери е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража». Срещу него в РУ – В. Търново се води досъдебно производство за кражба.

Акцизни стоки без бандерол иззеха служители на РУ – П. Тръмбеш. Вчера при извършени проверки на мъж и жена, съответно от селата Климентово и Страхилово са намерени и иззети общо над 2 кг. насипен тютюн, без акцизен бандерол. Изготвени са констативни протоколи. По двата случая са образувани преписки, които са подготвени за изпращане в Агенция «Митници» за вземане на отношение по административен ред.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 381 граждани, от които 86 за употреба на алкохол и  183 автомобила, от тях 15 товарни. Репатрирани са 5 автомобила. Съставени са 44 акта и са наложени 101 глоби по фиш. Заснети са  417 видеоклипа за скорост. 

Служители на полицейското управление в Г. Оряховица разследват случай на унищожени странично огледало и фарове на товарен автомобил, паркиран в с. Поликраище. Деянието е извършено в периода 22-23 януари. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

 24 януари 2020 | 08:41