МВР

ОД Велико Търново

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН - 23.10.2020 г.

23 окт 2020

Наркотични вещества иззеха служители на РУ – В. Търново. Вчера служители на УП – с. Ресен са извършили проверка в жилище в селото, обитавано от 41-годишен мъж, известен на полицията. В една от стаите полицейските служители са установили около 100 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. Същия ден криминалисти от РУ – В. Търново са извършили проверка в апартамент в областния град, обитаван от 19-годишен. Вътре са намерени и иззети около 5 грама тревиста маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. По двата случая са започнати досъдебни производства.

Служители на РУ – В. Търново издирват неправоспособен водач, осуетил полицейска проверка. Вчера следобед в Килифарево е предприета проверка на мотопед, без регистрационни табели, управляван от 18-годишен младеж от В. Търново, известен на полицията. При подаване на сигнал да спре, младежът не изпълнил полицейското разпореждане, изоставил мотопеда и побягнал. В последствие е изяснено, че возилото не е регистрирано по установения ред. По случая е започнато досъдебно производство. Издирването на младежа продължава.    

Водач, употребил алкохол, установиха служители на полицейското управление в Стражица. Тази нощ в 02,30 ч. в Стражица е извършена проверка на товарен автомобил «Опел», управляван от 49-годишен мъж от с. Царски извор. При проверка на водача за употреба на алкохол, с техническо средство, апаратът е отчел 2,58 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Срещу него е започнато бързо производство.

Служители на полицейското управление в Павликени, разследват случай на нанесена средна телесна повреда. Снощи в управлението е получен сигнал за сбиване в центъра на с. Вишовград. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че между трима мъже е възникнала разпра, която е прераснала в сбиване. Пострадал е 25-годишен от с. Асеновци. Той е настанен за лечение във великотърновската болница с фактура на челюстта. Двама мъже на 27 и 29 години от селата Хотница и Вишовград са задържани с полицейски мерки до 24 часа, като съпричастни към извършеното деяние. По случая е започнато досъдебно производство.

Нерегистрирани трактор и лек автомобил, установиха служители на РУ – Свищов и Павликени. Вчера сутринта в с. Царевец е извършена проверка на колесен трактор, без поставени регистрационни табели, управляван от 52-годишен местен жител. В хода на проверката е изяснено, че превозното средство не е регистрирано по установения ред. Същия следобед в Павликени е извършена проверка на лек автомобил «Опел», управляван от 52-годишен мъж от Павликени. В хода на проверката е изяснено, че возилото не е регистрирано по установения ред. По двата случая са образувани бързи производства.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 340 граждани, от които 53 за употреба на алкохол и  185 автомобила, от тях 20 товарни. Репатрирани са 5 автомобила. Съставени са 33 акта и са наложени 120 глоби по фиш. Заснети са 85 видеоклипа за скорост. Издадени са две заповеди за налагане на принудителни административни мерки.  

Взломна кражба на вещи и инструменти от работилница в с. Морава, разследват служители на полицейското управление в Свищов. Деянието е извършено в периода 18-22 октомври, чрез деформиране на заключващ елемент на входната врата. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е за почнато досъдебно производство. 

 23 октомври 2020 | 09:17