МВР

ОД Велико Търново

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН - 22.10.2020 г.

22 окт 2020

Наркотични вещества иззеха служители на РУ – Павликени. Вчера в Павликени е извършена проверка на 38-годишен мъж от същия град. Намерени и иззети са пакетче и саморъчно свита цигара, съдържащи листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Наркотичното вещество е с тегло около 4 грама. По случая е започнато бързо производство.

За втори път полицията засече непълнолетен зад волана в с. Нова Върбовка. Вчера сутринта в селото е извършена проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 16-годишен младеж. В хода на проверката е изяснено, че неправоспособният водач е седнал зад волана в едногодишният срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е заведена преписка, материалите по която ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Водач, употребил алкохол, установиха служители на УП – Килифарево. Вчера следобед в с. Пчелище е извършена проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 45-годишен великотърновец. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,46 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувана преписка. 

Нерегистриран трактор, установиха служители на РУ – Свищов. Вчера в с. Българско Сливово е извършена проверка на трактор, без регистрационни табели, управляван от 56-годишен местен жител. В хода на проверката е установено, че возилото не е регистрирано по установения ред. По случая е започнато бързо производство.

С определение на Окръжен съд – В. Търново на двама мъже на 30 и 32 години са наложени мерки за неотклонение «задържане под стража». Срещу двамата в РУ – Г. Оряховица се води досъдебно производство за престъпление по чл.354А, ал.2 от НК.

Досъдебно производство за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа е започнато в РУ – Стражица. Вчера при извършена проверка в жилище в с. Кесарево, обитавано от 42-годишен мъж е установено въздействие върху уредите за отчитане на потребената електроенергия. Работата по изясняване на случая продължава.

През денонощието е осъществена охраната на едно масово мероприятие – във В. Търново се проведе празник на Гарнизон В. Търново. Преди, по време и след приключването му нарушения и инциденти не са допуснати.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 461 граждани, от които 82 за употреба на алкохол и  265 автомобила, от тях 30 товарни. Репатрирани са 6 автомобила. Съставени са 40 акта и са наложени 165 глоби по фиш. Заснети са 24 видеоклипа за скорост.

Наказание 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от 3 години е наложил Районен съд – В. Търново на 21-годишен мъж от областния град, във връзка с водено срещу него бързо производство в местното полицейско управление за престъпление по чл.354А, ал.3 от НК.

 22 октомври 2020 | 10:46