МВР

ОД Велико Търново

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН - 22.01.2020 г.

22 яну 2020

Служители на РУ – В. Търново разкриха кражба на хранителни продукти от жилище в града на стойност 180 лв. Деянието е извършено в периода 18-19 януари от двора на къщата на потърпевшия. На местопроизшествието е извършен оглед и е започнато досъдебно производство, в рамките на което е установен извършителя – 34-годишен мъж от с. Лесичери, известен на полицията и многократно осъждан, с 22 криминални и съдебни регистрации. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика. Извършителят е привлечен, в качеството на обвиняем. Мярката му за задържане е удължена на 72 часа.

Служители на полицейското управление в Павликени установиха извършител на кражби. На 4 ноември миналата година в управлението е бил получен сигнал за кражба на два акумулатора от товарен автомобил, собственост на куриерска фирма. На 16 декември е получен сигнал за кражба на два акумулатора от товарни автомобили „Скания“, собственост на местна фирма. На 20 януари в управлението е започнато бързо производство за опит за кражба на месингови батерии и водопроводни кранчета от избени помещения на жилищен блок в Павликени. Деянието е останало недовършено поради намесата на полицейски екип, който е установил и задържал извършителя- 29-годишен местен жител, известен на полицията и осъждан. Пред полицейските служители мъжът признал и за кражбите на акумулатори. Вчера той е привлечен, като обвиняем за кражба и опит за кражба на горепосочените вещи на стойност 1000 лв. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане за 72 часа“.

Издирван мъж от София, установиха служители на полицейското управление в Г. Оряховица. Вчера в района на гаров площад в железничарския град е извършена проверка на 32-годишен мъж от София, при която е установено, че той се издирва от 01 РУ при СДВР, с мярка «принудително довеждане». Мъжът е конвоиран по установения ред.

Акцизни стоки без бандерол иззеха служители на полицейското управление в Стражица. Вчера при проверка на 35-годишен мъж от с. Асеново са намерени и иззети 630 грама насипен тютюн, без акцизен бандерол. По случая е образувана преписка, която е подготвена за изпращане по компетентност на ТД «Дунавска» - Русе за вземане на отношение по административен ред. 

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 416 граждани, от които 72 за употреба на алкохол и 222 автомобила, от тях 26 товарни. Заснети са 33 видеоклипа за скорост. Съставени са 42 акта и са наложени 111 глоби по фиш.  

 22 януари 2020 | 08:43