МВР

ОД Велико Търново

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН - 21.10.2020 г.

21 окт 2020

Двама водачи, употребили наркотични вещества, установиха служители на Пътна полиция и РУ – В. Търново. Вчера сутринта в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Ауди», управляван от 24-годишен мъж от Смолян е установено, че водачът е седнал зад волана, след употреба на наркотични вещества. При проверка с техническо средство, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Той е отказал кръвна проба за химичен анализ. Същия следобед в областния град е извършена проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 20-годишен от Килифарево. При проверка с техническо средство, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин. Той също е отказал кръвна проба. Срещу двамата са започнати бързо производства.

Нерегистрирани мотопед и товарен автомобил, установиха служители на РУ – Г. Оряховица и Елена. Вчера следобед в с. Първомайци е извършена проверка на мотопед, без регистрационна табела, управляван от 27-годишен мъж от същото село. В хода на проверката е изяснено, че возилото не е регистрирано по установения ред. Същия ден в Златарица е извършена проверка на товарен автомобил «ЗИЛ», управляван от 40-годишен мъж от с. Миндя. В хода на проверката е установено, че регистрационните табели са стар образец, возилото е със служебно прекратена регистрация и същото не е пререгистрирано. По двата случая са образувани бързи производства.

Незаконна сеч на дървесина, установиха при проверка горски служители. Вчера сутринта в землището на с. Раданово е установена незаконна сеч. След намесата на полицията е изяснено, че 36-годишен мъж от същото село незаконно е отсякъл 1 пространствен куб. м. дърва за огрев, без горска марка и без превозен билет. По случая е започнато бързо производство.

Кражба на портфейл с пари разкриха служители на полицейското управление в Стражица. Сигнал за случая е получен вчера. Жител на града е потърсил съдействие в полицията, след като установил липсата на портфейла си, с намиращи се в него 100 лв. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че извършител е 34-годишен негов съгражданин. Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 368 граждани, от които 76 за употреба на алкохол и  173 автомобила, от тях 15 товарни и 1 мотоциклет. Репатрирани са 6 автомобила. Съставени са 43 акта и са наложени 114 глоби по фиш. Заснети са 43 видеоклипа за скорост. 

Взломна кражба на медна зазимителна шина, акумулатор и захранващи кабели от базова станция на мобилен оператор в землището на с. Овча Могила, разследват служители на РУ – Свищов. Деянието е извършено в неустановен период от време, чрез взломяване на предпазна решетка на отдушник. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

 21 октомври 2020 | 09:42