МВР

ОД Велико Търново

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН - 21.01.2020 г.

21 яну 2020

Наркотични вещества иззеха служители на РУ – Г. Оряховица от имот в с. Поликраище и от мъж от с. Първомайци. Вчера при извършена проверка в дома на 30-годишен мъж от с. Поликраище е намерено и иззето пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин. Същото е с тегло около 1 грам. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.  Същата вечер в с. Първомайци е извършена проверка на 23-годишен местен жител, в който са намерени и иззети две свивки, съдържащи листна маса, с тегло около 2 грама. При полеви наркотест тя е реагирала на канабис. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Кражба на акумулатор от бензиностанция в Свищов, разкриха служители на местното полицейско управление. Сигнал за случая е получен вчера. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 60-годишен свищовлия, известен на полицията и многократно осъждан за идентични деяния. Инкриминираната вещ е установена и иззета . По случая е образувано бързо производство.

Служители на РУ – Павликени спипаха в момента на кражба 29-годишен местен жител. Вчера след получен сигнал за влязъл през прозорец на мазе на жилищен блок мъж към адреса незабавно е бил насочен полицейски екип. Той е заварил извършителя в момент на кражба на месингови батерии и водопроводни кранчета. Мъжът е бил задържан с полицейска мярка до 24 часа. Инкриминираните вещи са върнати на собственика. По случая е започнато  бързо производство.

Кражби на дърва за огрев разкриха служители на РУ – Павликени и Стражица. Вчера в с. Батак са установени 4 каруци, превозващи по около 0,5 пространствени метра дърва за огрев, без горска марка и разрешително за превоз. В хода на проверката е изяснено, че дървата се незаконно отнети от землището на селото и са общинска собственост. Те са върнати на собственика. Същия ден при проверка на имот в Стражица са установени 0,5 куб. м. дърва за огрев, без горска марка. Установен е извършителя. По всички случаи са образувани преписки, които са подготвени за доклад в проукаратурата, с мнение за налагане на административни наказания.

Служители на полицейското управление в Павликени установиха магазинерка, продавала насипно цигари на непълнолетни лица. Сигналът за нерегламентираната дейност бил получен на 16 януари тази година. Вчера униформените се появили в обекта непосредствено, след като продала три къса цигари от кутия с нарушен български бандерол на видимо малолетно лице. Съставен е констативен протокол, образувана е преписка.

12 бързи производства за шофиране в нетрезво състояние и под въздействие на наркотични вещества са започнати по време на специализирана полицейска операция, проведена в периода 10-19 януари на територията на ОДМВР – В. Търново. Акцията беше насочена към подобряване безопасността и организацията на движение по пътищата и намаляване броя на пострадалите и загиналите при пътни инциденти. Едно бързо производство е образувано срещу неправоспособен водач. Съставени са 358 акта и са наложени 915 глоби по фиш.

33 автомобила и 42 граждани са проверени при други специализирани полицейски операции, проведени на територията на РУ – Свищов и Елена. Съставени са 3 акта и са наложени 10 глоби по фиш.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 474 граждани, от които 85 за употреба на алкохол и  207 автомобила, от тях 21 товарни. Репатрирани са 5 автомобила. Съставени са 44 акта и са наложени 192 глоби по фиш. Заснети са 38 видеоклипа за скорост.

 21 януари 2020 | 09:14