МВР

ОД Велико Търново

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН - 19.01.2020 г.

19 яну 2020

Наркотични вещества иззеха служители на РУ – В. Търново. В събота в 21,50 ч. в областния град е извършена проверка на20-годишен местен жител, в който са били намерени и иззети около 5 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. По случая е започнато бързо производство.

Неправоспособен водач, установиха служители на РУ – Г. Оряховица. Вчера в железничарския град е извършена проверка на лек автомобил „Рено“, управляван от 69-годишен мъж от същия град. В хода на проверката е изяснено, че водачът е седнал зад волана в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на автомобил. Срещу него е започнато бързо производство.          

Водач, употребил алкохол, установиха служители на РУ – Г. Оряховица. Вчера следобед в железничарския град е извършена проверка на лек автомобил „Нисан“, управляван от 36-годишен мъж от същия град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,02 промила. Той е отказал кръвна проба. В хода на проверката е изяснено, че водачът вече е осъждан за същото нарушение. Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Нерегистриран автомобил, установиха служители на РУ – Стражица. Вчера в с. Камен е извършена проверка на лек автомобил «Ауди», управляван от 68-годишен мъж от В. Търново. В хода на проверката е изяснено, че возилото не е регистрирано по установения ред. По случая е започнато бързо производство.

36-годишен от с. Горско ново село е пострадал по време на ловен излет. Инцидентът е станал в събота по време на ловен излет за дива свиня в землището на с. Горско ново село. По първоначална информация 53-годишен член на ловната дружинка не е взел необходимите мерки за безопасност е по непредпазливост е прострелял в областта на крака свой колега. Пострадалият е бил откаран във великотърновската болница, където му е оказана първа помощ и след това е транспортиран до болнично заведение в столицата. На местопроизшествието е извършен оглед. Оръжието е иззето. Притежателят му е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. По случая е започнато досъодебно производство.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 283 граждани, от които 75 за употреба на алкохол и  189 автомобила, от тях 20 товарни. Репатрирани са 7 автомобила. Съставени са 21 акта и са наложени 63 глоби по фиш.  

Служители на РУ – Свищов разследват причините за пожар на лек автомобил „Ситроен“ в Свищов. Сигнал за случая е получен в събота в 03,15 ч. Огънят е възникнал в двигателния отсек на возилото.  По случая е започнато досъдебно производство.

 20 януари 2020 | 10:12