МВР

ОД Велико Търново

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН - 18.01.2020 г.

18 яну 2020

Нерегистриран автомобил, установиха служители на полицейското управление в Павликени. В петък в Павликени е извършена проверка на лек автомобил «Рено», управляван от неправоспособен 43-годишен мъж от с. Раданово е изяснено, че регистрационните табели на возилото са издадени за друго превозно средство. По случая е започнато бързо производство.

Наркотични вещества иззеха павликенски полицаи при проверка на лек автомобил. В петък в 21,10 ч. в Павликени е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген Пасат», управляван от 26-годишен от Бяла черква. При спирането на автомобила пътничката – 24-годишна жена от Павликени е изхвърлила на земята две свивки, съдържащи около 1 грам прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин и една свивка листна маса, реагираща на канабис. Пътничката е задържана с полицейска мярка да 24 часа. Срещу нея е започнато бързо производство. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на амфетамин. Той също е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

33-годишен мъж от В. Търново е обвинен в лъжесвидетелстване. В хода на разследването е установено, че в края на септември 2018 г., в качеството си на свидетел по досъдебно производство на РУ – В. Търново устно е потвърдил неистина. В петък той е привлечен, като обвиняем за престъпление по чл. 290, ал.1 от НК. Взета му е мярка за неотклонение «подписка». 

51-годишен мъж от В. Търново е обвинен в извършването на документно престъпление. В хода на разследването е установено, че през май 2018 г. при подаване на заявление за регистрация на автомобил пред служители на сектор «Пътна полиция» - В. Търново е представил неистинско свидетелство за регистрация на возилото. Той е привлечен, като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение «подписка».

Кражба на дърва за огрев, разкриха служители на УП – Килифарево. Сигнал за случая е получен в петък. По данни на заявителя от землището на града липсвали 1 куб. м. дърва за огрев. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 48-годишен мъж от същия град. Дървата са установени и върнати на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата, с мнение за налагане на административно наказание.

35-годишен мъж от Лясковец е обвинен в измама. В хода на разследването е установено, че в периода септември – октомври 2018 г. той е заблудил търговски директор на разградска фирма, че има необходимата власт и намерение да плати цената на договорени за покупка стоки от името на едноличен търговец от Г. Оряховица, възлизащи на близо 53 000 лв. След доклад на материалите по случая в прокуратурата той е привлечен, като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение «подписка».

Акцизни стоки без бандерол иззеха служители на УП – Килифарево. В петък при проверка на помещение, находящо се в района на ТИР паркинг, край Килифарево са установени и иззети 12 кутии цигари, без акцизен бандерол. По случая е образувана преписка, която е подготвена за изпращане по компетентност на Митница – Свищов за вземане на отношение по административен ред.

3 акта и 94 глоби по фиш са наложени на 17 януари при специализирана полицейска операция «Пешеходец». Акцията се проведе на територията на ОДМВР – В. Търново. Всички санкции са наложени на пешеходци, нарушили правилата за движение по пътищата.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 269 граждани, от които 81 за употреба на алкохол и  195 автомобила, от тях 18 товарни. Репатрирани са 9 автомобила. Съставени са 31 акта и са наложени 58 глоби по фиш. Заснети са  55 видеоклипа за скорост.

 20 януари 2020 | 10:09