МВР

ОД Велико Търново

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН - 17.01.2020 г.

17 яну 2020

Наркотични вещества иззеха служители на полицейското управление в Г. Оряховица. Вчера в с. Първомайци е извършена проверка на 18-годишен младеж от с. Поликраище, известен на полицията, в когото са намерени и иззети около 4 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Младежът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Служители на РУ – В. Търново установиха 31-годишен мъж нарязал гумите на два леки автомобила в Килифарево. Сигнал за случая е получен на 3 януари тази година. От извършения на местопроизшествието оглед е установено, че с остър предмет са били срязани четирите гуми на лек автомобил «Фолксваген Голф» и три от гумите на друг лек автомобил от същата марка. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на деянието е  31-годишен мъж от с. Малки чифлик, неизвестен до момента на полицията. Той е възстановил имуществените вреди на потърпевшите. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата, с мнение за налагане на административно наказание.

Служители на полицейските управления в Елена и Стражица са разкрили кражби на дърва за огрев. Вчера при обход в с. Майско е установена каруца, превозваща около 0,3 куб. м. дърва за огрев без горска марка и разрешително за превоз. Установено, е че дървата са незаконно отнети от землището на селото и са общинска собственост. Същия ден в РУ – Стражица е получен сигнал за липсващи около 0,5 куб. м. дърва за огрев от дере в с. Асеново. Установени са извършителите и в двата случая са образувани преписки, които са подготвени за доклад в прокуратурата, с мнение за налагане на административни наказания.

Издирван 37-годишен мъж, установиха служители на РУ – Г. Оряховица. Вчера по обяд в железничарския град е извършена проверка на 37-годишен местен жител, в хода на която е установено, че той се издирва от Чешка Република, с мярка «установяване на адрес». За случая са уведомени компетентните служби.

Неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа установиха при съвместна проверка служители на РУ – Свищов и Енерго про. Вчера сутринта при проверка в частен дом в с. Вардим, обитаван от 46-годишен мъж е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената електроенергия. По случая е започнато досъдебно производство.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 344 граждани, от които 83 за употреба на алкохол и 201 автомобила, от тях  24 товарни. Заснети са 10 видеоклипа за скорост. Съставени са 26 акта и са наложени 124 глоби по фиш.  

 

 17 януари 2020 | 08:53