МВР

ОД Велико Търново

 

04 юни 2020

Призив

 

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,

През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи на много граждани да изтекат и да се наложи подновяването им.
До края 2020 г. в област Велико Търново предстои подмяната на приблизително 14 317 лични карти, 7 468 паспорта и на 9 509 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Това означава, че пред гишета БДС е възможно образуване на опашки от граждани.
В тази връзка жителите на област Велико Търново могат да подменят документите си за самоличност и преди изтичане срока им на валидност. Към момента няма опашки и гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената БДС сега. Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга.
Жителите на област Велико Търново могат да подадат заявление за издаване на лична карта, паспорт, подмяна на СУМПС и дубликат на СУМПС, преди изтичане на срока им на валидност във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на област Велико Търново.
Заявления за издаване на документи за самоличност могат да бъдат подадени и чрез електронните административни услуги „Издаване на лични карти на български граждани“ и „Издаване на паспорти на български граждани“.
ОДМВР – Велико Търново може да осъществи прием на заявления за издаване на български лични документи (лична карта и/или паспорт) по постъпили искания за организиран прием на заявления от държавни институции, общински администрации, кметства и др.

Благодарим Ви за разбирането!

 

Задържан е мъж от Г. Оряховица, участвал в телефонна измама

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Районна прокуратура - Стара Загора

При съвместни действия на служители от ГДНП, ОДМВР- В. Търново и Стара Загора, на 17 септември, на вход на гр. Велико Търново е задържан 47-годишен от гр. Горна Оряховица. Според първоначалните данни той е участвал в извършена същия ден телефонна измама в гр. Стара Загора спрямо млада жена. От нея са взети над 2000 лева, 200 евро, 300 щатски долара и златни накити. Измамата е извършена под предлог "съдействие на полицията за задържане на измамници". След незабавна намеса на служителите била установена самоличността на мъжа, а в хода на предприетите действия криминалистите го засекли на вход на старопрестолния град. При задържането му от него са иззети инкриминираните ценности и пари. Установено е, че мъжът е участвал като куриер в престъпната схема, изяснена е и съпричастността му към друга телефонна измама, извършена на 15 септември.
По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора.
2427226bae6806490a96a83f031f23634b 2343817f5b20f6480ca9e6c08d04590b44

18 сеп 2020

Деца от великотърновското с. Балван участваха в инициативата „Дни на безопасността на пътя“

Дейностите са част от кампанията на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL

Отличното сътрудничество между полиция, местна власт и неправителствения сектор в община Велико Търново  е впечатляващо и то дава изключително добри резултати. С всяко следващо посещение с радост забелязвам, че с любов и мъдрост надграждате все повече и повече, обърна се към участниците и гостите началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов при поредното си посещение на площадките по пътна и пожарна безопасност във великотърновското село Балван днес.  Той наблюдава практическите занятия с възпитаници на Центъра за работа с деца в с. Балван на площадките за пътна, пожарна безопасност и за оцеляване сред природата. За първи път децата проведоха занятия и на новата площадка за превенция при наводнения. Те показаха познания за това в какво състояние трябва да се поддържат реките и водоемите, а също и как трябва да се действа при евентуални наводнения, за да се предпазят близките населени места и жителите им.
Гости на днешното събитие бяха представители на ГД „Национална полиция“, ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, областният управител, директорите на ОДМВР – Велико Търново и РД „ПБЗН“ – Велико Търново, началникът на Областно пътно управление, представители на общината,  кметове, деца и граждани. 
Инициативата е част от кампанията на Европейската мрежа на службите на пътна полиция  ROADPOL „Дни на безопасността на пътя“. Тя се провежда в периода 16-22 септември под мотото „Остани жив! Пази живота!“.
В рамките на кампанията във всички районни управления към ОДМВР – Велико Търново са предвидени беседи с ученици на тема пътна безопасност. Планирани са и поредица от специализирани полицейски операции за осигуряване на активно присъствие на пътя, с цел недопускане на пътни инциденти на територията на областта. 
DSC_0003 DSC_0093 DSC_0087 DSC_0073 DSC_0032 DSC_0069 DSC_0068 DSC_0060

17 сеп 2020

Резултати от специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, проведена на територията на РУ – Свищов

Акцията е реализирана под ръководството на прокуратурата

Привлечени, като обвиняеми са 5 лица, образувано е едно бързо производство за притежание на наркотични вещества. Заведени са 10 преписки, от тях 4 за държане на акцизни стоки без бандерол, 1 за грабеж, 2 за кражби и 3 за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, извършителите на всички деяния са установени.
Задържани са 3 лица, едно от които е с влязла в сила присъда и е предадено на съответните служители за вземане на отношение.
Проверени са 23 автомобила и 43 граждани. Съставени са 8 акта, от тях 4 по Закона за движение по пътищата, 3 по Закона за българските лични документи и 1 по Закона за гражданската регистрация. Наложени са 24 глоби по фиш. Връчени са 100 електронни фиша. 
В операцията участваха служители на РУ – Свищов и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В.  Търново.

17 сеп 2020

ЗА ОД НА МВР ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача