МВР

ОД Велико Търново

 

15 сеп 2017

21 Септември 2017 г. - Европейски ден без загинали на пътя

На 21 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL, ще се проведе операция EDWARD (European Day Without A Road Death)

Въведена е временна организация на движението по участъци от Републиканската пътна мрежа

Във връзка с изпълнението на строително-монтажни работи в регулацията на гр. Гурково, в периода от 20 септември 2017 г. до 15 ноември 2017 г. се въвежда временна организация на движението по определени участъци от път II – 55, В. Търново – Гурково – Нова Загора и съответните пътни връзки, както следва:

  • Движението на автомобили до 12 тона в посока север – юг преминава по път II- 55 (Проход на Републиката) и ще се отклонява по четвъртокласен пътс. Димовци – гр. Николаево.
  • Движението на автомобили до 12 тона в посока юг – север се пренасочва по градската улична мрежа на гр. Гурково.
  • Спира се движението на автомобили с допустима максимална маса над 12 тона. Те ще се отклоняват по обходен маршрут – Велико Търново – Омуртаг – Котленски проход – гр. Котел – „Петолъчката“ и обратно.

Полицейски екипи ще осъществяват контрол и ще подпомагат движението както по основните, така и по алтернативните маршрути.

20 сеп 2017

Делегация от Министерството на обществената сигурност на Социалистическа република Виетнам гостува в ОДМВР – В. Търново

Четиричленна делегация от щаба на „Мобилна полиция“ на Министерството на обществената сигурност на Социалистическа република Виетнам, предвождана от генерал –лейтенант До Дък Кинх посети вчера Областната  дирекция във В. Търново.  Гостите се срещнаха с ръководството и обсъдиха въпроси, свързани с противодействието на тероризма, охраната на обществения ред при масови мероприятия и противодействието на силите на реда в случай на ескалация на конфликти.
Директорът старши комисар Димитър Машов,заместник-директорът комисар Христо Христов и началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново комисар Стефан Николов представиха пред гостите структурата на Областната дирекция и организацията на работа по направленията на охранителна, криминална полиция и по линия превенция.
Гостите подариха на старши комисар Машов реплика на символа на Виетнамската държава, взета от голям манастир – светилище във Виетнам, провинция Нам Бин. Той от своя страна им връчи реплика на Света София.
Виетнамската делегация посети и община В.Търново, където кметът инж. Даниел Панов направи кратка презентация на областния град. Снощи със съдействието на община  В. Търново гостите се насладиха на аудиовизуалния спектакъл „Звук и светлина“.
Посещението на чуждестранната делегация е в изпълнение на Плана за сътрудничество и обмен на делегации между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерство на обществената сигурност на Социалистическа Република Виетнам.
IMG_4065 IMG_4077 IMG_4094 IMG_4081 IMG_4014 IMG_4017

15 сеп 2017

С парад на пожарна и спасителна техника и атрактивни демонстрации сектор „Специализирани оперативни дейности“ отбеляза професионалния си празник

Изключително атрактивен и мащабен парад на спасителна, пожарна техника и оборудване, числящи се на щата на сектор „Специализирани оперативни дейности“ – Г. Оряховица (СОД), РСПБЗН – Г. Оряховица и РД ПБЗН – В. Търново организира сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РД „ПБЗН“ – В. Търново, по повод професионалния празник на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – 14 септември. Инициативата се проведе днес в двора на сектора в Г. Оряховица. В парада се включиха над 20 автомобила и специализирана техника. Изключително атрактивни за присъстващите бяха всъдехода „Амфибия“, който се използва при необходимост от спасяване и евакуация в труднодостъпни или наводнени местности. С възможност за евакуация на до 16 души. Другата много атрактивна машина беше МТЛБ – специализирана верижна машина, влекач, снабден с GPS система, предназначена за реагиране при неблагоприятни атмосферни условия.
Тържествен водосвет за здраве на служителите в сектора и безаварийно ползване на техниката отслужи Протойерей Киприян. Празникът продължи с демонстрация на алпинистите от сектора, която имаше за цел да покаже спасяване на пострадал по алпийския способ „наклонен тролей“. Гостите имаха възможност да разгледат цялата техника отблизо и да се запознаят с възможностите на отделните машини и случаите, в които се използват. Показан бе и специализиран модул (палатка), който се използва за деконтаминация на населението, в следствие на радиационна авария или химически инцидент.
Сектор „Специализирани оперативни дейности“ е един от осемте в страната. Служителите участват в спасителни дейности на територията на областите В. Търново, Габрово, част от от Ловеч, Плевен и Търговище. Многократно през годините са вземали участие в спасителни мисии в и извън пределите на страната. Дейността им сама за себе си говори за професионализма на колегите, каза в приветственото си слово началникът на сектор „СОД“ гл. инсп. Стефан Личев. По думите му служителите от сектора ще продължават и в бъдеще да доказват своите умения и качества и рамо до рамо с огнеборците от РД „ПБЗН“ – В. Търново ще борят пожари, аварии, катастрофи,земетресения и др. природни бедствия.
Гости на тържеството бяха кметът на гр. Г. Оряховица инж. Добромир Добрев, областния управител проф. д-р Любомира Попова, директорът на РД „ПБЗН“ – В. Търново комисар Красимир Кръстев, заместник-директорът на ОДМВР – В. Търново комисар Христо Христов, началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново комисар Стефан Николов началници на РУ и РС „ПБЗН“ в област В. Търново, представители на бизнеса и граждани.
Специален поздрав към служителите от сектора отправиха децата от ЦДГ „Бодра смяна“ в Г. Оряховица.
IMG_3900 IMG_3916 IMG_3924 IMG_3903 IMG_3917 IMG_3922 IMG_3929 IMG_3937 IMG_3950 IMG_3960 IMG_3963 IMG_3956 IMG_3959

13 сеп 2017

ЗА ОД НА МВР ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача