МВР

ОД Велико Търново

 

Полицейското управление в Стражица вече има началник

Заместник-директорът на ОДМВР – В. Търново комисар Христо Христов представи днес пред състава на полицейското управление в Стражица новия началник – гл. инсп. Димитър Минков. 
Той е роден на 1 април 1968 г. в П. Тръмбеш. Започнал е работа в системата на МВР през 1988 г. Работил е като дознател, младши разузнавач, районен инспектор, разузнавач, началник група „Противодействие на престъпността“ в полицейското управление в родния си град. От 2007 г. до 2010 г. той оглавява полицейското управление там. Известно време след това работи, като разузнавач в РУ „Транспортна полиция“ в Г. Оряховица. През 2014 г. постъпва на работа, като разузнавач в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР – В. Търново.
Със заповед на Министъра на вътрешните работи от днес временно е преназначен за началник на РУ – Стражица, за период от 1 година.
Той наследи гл. инсп. Мирослав Тодоров, който през месец август тази година напусна системата на МВР по собствено желание. 
DSC_0008

08 окт 2019

Полиция и горски инструктираха и провериха ловни дружинки в областта

В деня на откриването на новия ловен сезон за лов на местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня полицейски инспектори по „Контрол на общоопасните средства“ и служители на група „Пътен контрол“ при съответните полицейски управления в областта, служители на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново и РД по горите – В. Търново извършиха инструктаж и проверки на ловните дружинки в областта.
Специално внимание както от ръководителите на дружинките, така и от полицейските служители бе обърнато на мерките за биосигурност и дезинфекция за ограничаване на разпространението на болестта Африканска чума по свинете. Те призоваха за повече бдителност по време на ловния излет за установяване на умрели животни или такива с нетипично поведение.
Акцентирано бе и на стриктното спазване на правилата за безопасност и изискването за пренасянето на огнестрелно оръжие, да е в затворен транспортен куфар или в калъф с поставено заключващо устройство на спусъка и без патрон в патронника.
Участници в днешният ловен излет бяха изпробвани и за употреба на алкохол.
От извършения анализ в сектор „КОС“ при ГД „Национална полиция“ най-честите причини за допуснати предишни инциденти са: стрелбата по шум или неясно видима цел, използване на сачми над 6 мм по време на групов лов на дива свиня, неправилно боравене с огнестрелно оръжие, самоволно напускане на позицията, определена от ръководителя и употреба на алкохол и упойващи средства.
Полицейските служители стриктно ще съблюдават за спазване на всички правила за безопасност по време на ловния сезон на територията на областта.

DSC_0003 DSC_0006     DSC_0012 DSC_0036     DSC_0023 DSC_0028    DSC_0041

05 окт 2019

ОДМВР – В. Търново с превантивни мерки за безопасно протичане на новия ловен сезон

На 5 октомври се открива ловният сезон 2019/2020 г. за местен дребен и едър дивеч и груповият лов на дива свиня. По този повод сектор „Контрол на общоопасните средства“ в ГД „Национална полиция“ инициира извършването на инструктажи на ръководителите на дружинките по места от  съответните областни дирекции на МВР и СДВР. Целта е още веднъж да се напомнят мерките за безопасно транспортиране и боравене с оръжие.

От извършения анализ сектор КОС-ГДНП извежда най-честите причини за допуснати предишни инциденти:

-          стрелба по шум или неясно видима цел;

-          използване на сачми с диаметър над 6 мм по време на групов лов на дива свиня;

-          неправилно боравене с огнестрелно оръжие – до неговата употреба, то не следва да е заредено, винаги трябва да е насочено в безопасна посока и да е технически изправно;

-          самоволно напускане на позицията, определена от ръководителя на лова;

-          употреба на алкохол и упойващи вещества

Това е поводът ГДНП да напомни в началото на новия ловен сезон някои от основните правила за безопасно поведение:
Участниците в лова задължително да са екипирани с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят;
Стриктно да се спазват правилата за безопасност и противопожарните изисквания при провеждането на ловните излети;
Стриктен контрол при пренасянето на огнестрелното оръжие, което се осъществява в затворен транспортен куфар или в калъф с поставено заключващо устройство на спусъка и без патрон в патронника.

03 окт 2019

Беседа по пътна безопасност изнесоха пътни полицаи пред ученици от СУ „Владимир Комаров“

Служители на Пътна полиция при ОДМВР – В. Търново изнесоха беседа по пътна безопасност пред ученици от начален и прогимназиален курс на СУ „Владимир Комаров“ във В. Търново.
По-малките възпитаници на училището си припомниха нагледно правилните места и начини за пресичане на пътното платно при движение в група, местата за безопасна игра, видяха и техническите средства за измерване на скоростта и за изпробване на водачите на превозни средства за употреба на алкохол. 
На по-големите ученици бе обърнато внимание на безопасните места за управление на велосипед и необходимата екипировка, с цел по-голяма безопасност на велосипедистите. Те също разгледаха техническите средства за скорост, някои дори бяха „изпробвани“ за употреба на алкохол.
В един нестандартен и интересен час всички те си припомниха вече научени правила и усвоиха нови такива по пътна безопасност, като обещаха да ги прилагат в ежедневието си.  
DSC_0007 DSC_0011  DSC_0034 DSC_0040   DSC_0047 DSC_0020   DSC_0067 DSC_0071   DSC_0055 DSC_0053

03 окт 2019

ЗА ОД НА МВР ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача