МВР

ОД Велико Търново

 

17 яну 2019

Старши комисар Димитър Машов връчи наградите на децата, участвали в Националния конкурс за детска рисунка на МВР

Директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов връчи днес наградите на три деца от област В. Търново, чийто рисунки представиха региона на националния конкурс за детска рисунка на тема „Полицаят е мой приятел и учител“, организиран за поредна година от Министерството на вътрешните работи.
В ГД „Национална полиция“ бяха събрани общо 84 рисунки от цялата страна. Сред тях бяха и творбите на третокласничките Цветелина Иванова и Божидара Станева от гр. Елена и Екатерина Бокушева от гр. В. Търново. Четиричленно жури  оцени за награждаване седем от тях. Всички 84 деца обаче  получиха индивидуални подаръци за отличното представяне, осигурени от ГД „Национална полиция“.
84-те рисунки бяха изложени и разпродадени на търг по време на церемонията „Полицай на годината“, която се проведе през декември в Национален дворец на културата – София. Събраните средства бяха дарени за благотворителната кампания на МВР, за подпомагане на децата на загиналите и пострадали служители от системата на МВР.  

DSC_0031 DSC_0034

Служители от ОДМВР – В. Търново и колегите им от полицейското управление задържаха участник в телефонна измама.

На 17 декември 2018 г. съдействие в полицейското управление е потърсила 81-годишна жена от В. Търново. Тя разказала, че два дни по-рано на домашния й телефон се обадил непознат, който се представил за полицейски служител и я помолил да съдейства при заляването на група телефонни измамници и я убедил да остави всичките си налични парични средства пред жилището си. Така потърпевшата била ощетена с 6780 лв. От проведените действия по разследването е установен участник в схемата – 34-годишен мъж от гр. Левски, известен на полицията и осъждан за идентични престъпления. След доклад на материалите по случая в прокуратурата той е привлечен, в качеството на обвиняем. С постановление на прокуратурата е задържан за срок до 72 часа.  Работата по установяване на всички съпричастни към извършеното престъпление продължава.           

08 яну 2019

Започва прием на заявления за регистрационен номер по избор - 07.01.2019 г.

От 09,30 ч. до 11,50 ч. и от 13,00 ч. до 15,30 ч. на 07.01.2019 г. съгласно Заповед УРИ 366з-1933-01.09.2015 г. на Директора на ОДМВР – В. Търново, гражданите ще имат възможност да подават заявления за предоставяне на право за ползване на регистрационен номер за автомобил по избор от наличните в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново – група ВТ 0001 – 1000, серия КP, както следва: с четири еднакви цифри по чл. 26. т. 6 от Тарифа № 4 на МВР; комбинация от цифри по желание извън посочените в чл. 26. т. 6 и т.7 от Тарифа № 4 на МВР.
Заявленията се приемат в сектор „Пътна полиция“ до изчерпване на номерата от списъка или до приключване на серията.
Подробности за технологичния ред на подаването им може да видите в интернет страницата на ОДМВР – В. Търново, раздел „Услуги“, подраздел „Пътна полиция“. Телефон за справки – 062/662 254.

04 яну 2019

ЗА ОД НА МВР ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача