МВР

ОД Велико Търново

 

18 юли 2017

Старши комисар Димитър Машов връчи почетни знаци на двама началници

Директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов връчи днес почетните знаци на началник отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ комисар Христо Христов и началник сектор „Пътна полиция“ гл. инсп. Атанас Атанасов. Двамата са наградени с почетен знак  на МВР - III степен от Министъра на вътрешните работи, по повод празника на МВР – 5 юли и за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения.
За празника тази година от Главния секретар на МВР с парични награди бяха наградени 17 служители от ОДМВР – В. Търново и един от директора на областната дирекция. Писмена похвала от началниците на отделите „Противодействие на криминалната престъпност“ , „Разследване“ и „Охранителна полиция“ получиха много служители.

IMG_2818 IMG_2817

Заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ посети Областната дирекция във В. Търново

Старши комисар Благородна Макева посети днес Областната дирекция на МВР във В. Търново. По време на срещата си с директора старши комисар Димитър Машов тя са запозна с оперативната обстановка в региона, презентирани й бяха и подобрените условия на труд в сградата. Тази година за първи път от 36 години бе направен ремонт на сградата на Областната дирекция. Целта, на който беше  да се подобрят условията на труд и да се повиши енергийната ефективност. Една част от сумата, необходима за ремонта бе отпусната по проект за безвъзмездна помощ  от националния доверителен екофонд, а останалата част от МВР.
По време на посещението си г-жа Макева се запозна и с възможностите и защитената среда, която предоставя местната дирекция при работата с малолетни непълнолетни и как се прилагат международните стандарти за щадящ разпит на  деца, жертви и свидетели на престъпления и деца в конфликт със закона.
Повод за посещението на старши комисар Макева в старата столица е провеждащо се обучение за разследващи полицаи и прокурори по проект „Повишаване на капацитета на професионалистите, работещи с деца, да защитават правата на децата“, на което тя даде старт. Проектът е на фондация „Право на детство“ и се осъществява с подкрепата на УНИЦЕФ България.
Обучението има за цел да разшири познанията на полицейските служители и прокурори в различни аспекти, свързани с правата на децата и работата с деца, жертви и свидетели на престъпления, деца в конфликт със закона, както и да ги подпомогнат практически в работата с деца в рамките на различни процедури.
 

image-0-02-04-b49a1f45dd889637134ddf59e3bf1b65eea48320b15aa76663711e7a8b40baa9-V - Copy image-0-02-04-9ab9dea7bbd22709122824854b5b4d42e255e656ed25134cee2cb352d0bcd404-V

17 юли 2017

Деца от Детски център „Роси“ в областния град гостуваха в ОДМВР – В. Търново

Малчуганите проявили жив интерес към работата на полицейските служители и пожелали да посетят Областната дирекция.  Днес те гостуваха заедно със своите възпитатели. Децата влязоха в дежурната стая, където се получават сигналите за извършени престъпления, инциденти или други случаи, при които е необходимо съдействието и намесата на полицията. С изключителен интерес изслушаха информацията, която им беше предоставена, по отношение на получаването на сигнала и отработването му. След това разгледаха помещението, в което се правят регистрациите на извършителите на престъпления. Децата видяха как се правят снимки и как се вземат отпечатъци. Всяко от тях получи за спомен картичка със собствения си отпечатък. Във вътрешния двор на дирекцията им бяха показани екипировката на служителите от звеното „Специализирани полицейски сили“ и оборудването в полицейския автомобил. Най-впечатлени останаха от демонстрациите с четириногия полицай Нерон.  

IMG_2777 IMG_2783 IMG_2785 IMG_2786  IMG_2805 IMG_2812

14 юли 2017

Полицейски служители учиха безработни да разпознават механизмите за измами и киберпрестъпления

По инициатива на ОДМВР – В. Търново днес беше проведено обучение на служители на дирекция „Бюро по труда“ – В. Търново и безработни граждани, относно механизмите за извършване на измами и друга престъпна дейност спрямо безработни граждани. По време на обучението инспектор Боян Бартолов – полицейски инспектор в сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ и инспектор Ивелин Иванов – разузнавач в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – В. Търново, запознаха аудиторията с актуалните рискове и заплахи в интернет пространството, както и основните правила за безопасност.Срещата е част от съвместен проект на тема „Превенция на киберпрестъпността“, който има за цел чрез различни превантивни мерки да обхване и категорията от безработни, студенти и лица, търсещи допълнителни доходи. Основната му цел е повишаване информираността на гражданите, относно същността на киберзаплахите и възможностите за предпазване от тях.

 

13 юли 2017

ЗА ОД НА МВР ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача