МВР

ОД Велико Търново

 

04 юни 2020

Призив

 
 УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,

През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи на много граждани да изтекат и да се наложи подновяването им.
До края 2020 г. в област Велико Търново предстои подмяната на приблизително 13 458 лични карти, 6 921 паспорта и на 7 312 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Това означава, че пред гишета БДС е възможно образуване на опашки от граждани.
В тази връзка жителите на област Велико Търново могат да подменят документите си за самоличност и преди изтичане срока им на валидност. Към момента няма опашки и гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената БДС сега. Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга.
Жителите на област Велико Търново могат да подадат заявление за издаване на лична карта, паспорт, подмяна на СУМПС и дубликат на СУМПС, преди изтичане на срока им на валидност във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на област Велико Търново.
Заявления за издаване на документи за самоличност могат да бъдат подадени и чрез електронните административни услуги „Издаване на лични карти на български граждани“ и „Издаване на паспорти на български граждани“.
ОДМВР – Велико Търново може да осъществи прием на заявления за издаване на български лични документи (лична карта и/или паспорт) по постъпили искания за организиран прием на заявления от държавни институции, общински администрации, кметства и др.

Благодарим Ви за разбирането!

Онлайн занимания стартираха огнеборците от РД „ПБЗН“ – В. Търново с петокласници в областта

Първото онлайн обучение с ученици от 5 клас на ОУ "Д. Благоев" проведоха днес великотърновските огнеборци. Темте, по които дискутираха пожарникари и ученици бяха "Пожари" и "Действия преди, по време и след земетресения". Огнеборците достъпиха онлайн платформата на училището и направиха презентация по темата. Учениците пък имаха възможност след това да зададат допълнителни въпроси.
Инициативата е на великотърновските пожарникари и е осъществена с активното участие на ръководството на Регионалното управление по образование. Идеята е да се заместят изнесените часове, провеждани в нормални условия, при които учениците посещаваха Районната служба по пожарна безопасност и имаха възможност в реална обстановка да се запознаят с работата на огнеборците, а целта е да не се губи връзката с учениците.
Подобни часове ще се провеждат от служители на всички районни служби на пожарната на територията на област В. Търново със петокласници в съответните общини.
128283787_1275453839484816_4522631589000327672_n


30 ное 2020

ЗА ОД НА МВР ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача