МВР

ОД Варна

 

28 юни 2019

Служители на сектор „Икономическа полиция” към ОДМВР – Варна задържаха 47-годишен мъж, в чиито дом са окрити множество скимиращи устройства

Специализирана полицейска операция по линия на кражби от платежни документи се проведе във Варна. След тримесечни действия по разследване на случай с монтирано на банкомат скимиращо устройство, ръководени от прокурор от Окръжната прокуратура на Варна, е задържан К.Б. (47 г.). В дома на мъжа, при извършените претърсвания, са намерени и иззети множество банкови карти, записващо устройство за магнитни карти, голям брой електронни компоненти за сглобяване на „скимиращи“ устройства, както и три пакетчета, съдържащи бяло прахообразно вещество (кокаин), електронна везна и празни пакетчета за разфасоване. Особено за засечените „скимери“ се монтират във вътрешността на карточетящото устройство на банкомата и са невидими за клиентите. 
Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Има повдигнато обвинение.

Изображения

 01 юли 2019 | 11:57