МВР

ОД Варна

 

Служители на ОДМВР-Варна ще се грижат за реда и спокойствието на хората по време на Великденските празници

05 апр 2018

През празничните и почивните дни се активизира движението на всички участници в движението по пътищата. Пешеходци, автомобили, велосипедисти - всички бързат, за да стигнат до набелязаната цел, като понякога забравят за безопасността. Образуването на колони и задръствания на изходните и входните артерии на големите населени места и на граничните контролно – пропускателни пунктове са обичайно явление през последните години. Дългото чакане изнервя всички участници в движението. 
След зимата и обработването на улиците и пътищата с различни препарати срещу лед и сняг, на пътните платна се появавят повреди и неравности. 
Компромисите, които правим заради празничното настроение, не бива да ни превръщат в опасни за самите нас или за околоните. 
Във връзка с предстоящите почивни дни по повод Великден „Пътна полиция” при ОДМВР – Варна предвижда да бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очавка засилен поток от автомобили от и към Варна. В четвъртък и петък (5 и 6 април) и в понеделник (9 април) екипи на сектора ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна. Въвежда се забрана за движение на товарни превозни средства на 5 април (четвъртък) от 16:00 до 20:00 часа и на 9 април (понеделник) от 14:00 до 20:00 часа.
В града се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други. 
С цел опазване на обществения ред, ОДМВР - Варна предприема всички нужни мерки за засилване на полицейското присъствие в районите, където ще има по-голямо струпване на хора – търговски центрове, гари, автораги, площади. През празничните дни екипи на полицията ще патрулират в жилищните комплекси. Служителите на реда ще следят да няма кражби в празните домове. 
Предвид наситената празнична програма са взети съответните мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността на гражданите и гостите на Варна. В празничната нощ, на връх Великден, е предвидено засилено полицейско присъствие в районите на църковните храмове. 
Служители на РДПБЗН – Варна са извършили проверки на всички църкви и православни храмове в областта, в които ще се провеждат служби. Връчени са 17 разпореждания, свързани с необходимост от техническо обслужване на противопожарни уреди и тяхното обозначаване. Проведени са беседи със свещениците и са дадени указания, с цел ограничаване на предпоставките за възникване на пожари и организиране бързата евакуация  в случай на произшествие.
С пожелания за светли и спокойни празнични дни, Ви призоваваме към отговорност, предпазливост и безопасно поведение на пътя!
 
Прикачени документи За безопасно поведение на пътя   (docx - 11,00KB) - 05 апр 2018 09:47
За безопасност на нашия дом   (doc - 32,00KB) - 05 апр 2018 09:48

 05 април 2018 | 09:48