МВР

ОД Варна

 

Мобилни полицейски екипи в помощ на хората от малките и отдалечени населени места във Варненска област

19 апр 2018

В изпълнение на план за противодействие на конвенционалната престъпност на МВР, ръководството на ОД на МВР във Варна въведе организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. През месец ноември миналата година бяха сформирани мобилни екипи за посещения в населени места без постоянно полицейско присъствие. В тях участват служители от отделите „Криминална полиция” и „Охранителна полиция”. Целта на тези екипи е да се реализират срещи с жители на населените места и представители на местната власт, по време на които могат да бъдат поставени актуални проблеми и да бъдат подавани сигнали за престъпления или различни нарушения.
За периода от м. ноември 2017 г. до м. март 2018 г. са сформирани 65 мобилни екипа, които са извършили 212 посещения в населени места без постоянно полицейско присъствие. При посещенията са получени 47 сигнали за престъпления и нарушения, по които са предприети необходимите законови мерки. 
Графикът за приема на мобилните екипи предварително се оповестява на видно място в съответното село, както и на електронния сайт на ОДМВР – Варна, в раздел „Новини”.
 
Прикачени документи График на мобилните групи от полицейски служители април - юли 2018 г.   (pdf - 60,00KB) - 19 апр 2018 16:05

 19 април 2018 | 16:15