МВР

ОД Варна

 

Задържаха 13 души при специализирана полицейска операция в с. Синдел

20 май 2020

Започнати са 6 досъдебни производства за установени противозаконни присъединявания към електропреносната мрежа, водят се и 2 бързи полицейски производства за нарушени карантинни меркиСпециализирана операция по линия противодействие на битовата престъпност, установяване на извършители на престъпления и лица, влияещи негативно на оперативната обстановка в с. Синдел и региона се проведе на 19.05.2020 г. за времето от 06:00 до 14:00 ч. в с. Синдел, общ. Аврен.  От 11 групи полицейски служители бяха реализирани масирани полицейски проверки, в операцията участваха и контролни органи от Регионална дирекция по горите – Варна и от Енергоразпределително дружество „Енергопро“
    На шест адреса в селото е установено, че собствениците им противозаконно са се присъединили към електропреносната мрежа. Извършени са огледи и са започнати досъдебни производства.
    В хода на СПО са проверени общо 212 лица, задържани са 13 лица. Извършени са проверки и на лица, притежаващи късо и дълго оръжие, при които не са установени нарушения, съставени са 6 бр.констативни протоколи. Проверени са 128 МПС.
По време на операцията са съставени :
11 акта по Закона  за българските лични документи;
5 акта по Закона за движение по пътищата;
5 акта по Закона за гражданската регистрация;
1 акт по Закона за горите.
 02 юни 2020 | 17:50