МВР

ОД Варна

 

В полицейския арест е задържан заподозрян извършител на тежко криминално престъпление в с. Горен чифлик

18 май 2020

През изминалата седмица на територията на област Варна са проведени три специализирани полицейски операции


    Вчера е подаден сигнал за извършено тежко криминално престъпление в село Горен Чифлик. Пристигналите на място полицейски и медицински екипи са установили смъртта на 38-годишен мъж. В рамките на предприетите под наблюдението на Окръжна прокуратура – Варна незабавни действия е задържан заподозреният извършител – 39 г., обясни окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Според първоначалните данни между двамата е възникнал скандал, довел до нанасяне на фаталните удари върху жертвата.  Работата по образуваното по случая досъдебно производство продължава, предстои привличането на задържания в качеството му на обвиняем, както и удължаване на мярката ме за задържане до 72 часа.
Три специализирани полицейски операции, с акцент противодействие на битовата престъпност, издирване на извършители на престъпления и контрол по спазването на наложени карантинни мерки, са проведени на  територията на ОДМВР – Варна през изминалата седмица, обобщи ст. комисар Данаил Пашов. Общо 145 служители са били ангажирани в операциите, изградени са били 26 КПП. 15 групи от униформени са работили по проверка на адреси. В рамките на акциите са проверени общо 536 души и 305 автомобила. Задържани са 57 лица от активния криминален контингент, включително 28 извършители на престъпления. Изготвени са 26 акта по Закона за българските лични документи, 13 фиша и 3 акта по ЗДвП, изготвени са 29 разпореждания по чл. 64 от ЗМВР. В с. Бенковски е открита оранжерия, в която е отглеждана марихуана – иззети са 107 кг тревиста маса в процес на изсушаване. Образувани са 2 бързи полицейски производства за притежаване на наркотици, 2 бързи производства по чл. 270 и чл 131, ал.2 от НК, 1 БП за кражба,  2 бързи производства за управление на МПС след употреба на алкохол, задържани са 2 лица за извършване на 2 кражби от частни домове в общ. Дългопол. Установени са 4 лица, неспазвали наложената им карантина и в тази връзка са образувани досъдебни производства. „Тези специализирани операции ще продължат и занапред, тъй като противодействието на битовата престъпност е основен приоритет както на МВР, така и на прокуратурата, допълни директорът на ОД МВР - Варна.
За дръзкото нападение над полицейски служител в Провадия на 14 май т.г. прокуратурата ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 31-годишния извършител , уточни още окръжният прокурор.

Прикачени документи DSC06573_resized   (jpg - 1,54MB) - 18 май 2020 15:44
DSC06591_resized   (jpg - 1,51MB) - 18 май 2020 15:45

 18 май 2020 | 15:45