МВР

ОД Варна

 

Двама са задържаните за убийството на 80-годишния мъж от Белослав.

25 яну 2019

25.01.2019 г.


В резултат на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия и при отлично взаимодействие между ОДМВР–Варна и Окръжна прокуратура – Варна, за по-малко от денонощие бе разкрито убийството на възрастен мъж в гр. Белосва, съобщиха на брифинг и.д. окръжният прокурор Радослав Лазаров и директорът на ОДМВР – Варна ст. комисар Даниел Пашов.
Двамата извършители са от Белослав, на 23 и 20 години, като по-младият е криминално проявен, осъждан, с административна санкция за притежаване на наркотици за лична употреба, както и за кражби. Предстои да бъде повдигнато обвинение по чл. 199, ал. 2 т. 3 от НК – грабеж, придружен с убийство, за което се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, съобщи прокурор Лазаров. Той уточни, че от дома на възрастния мъж липсват няколко хиляди лева.
Ст. комисар Пашов уточни, че единият от извършителите е задържан в късните часове вчера, а вторият – рано сутринта днес. Възрастния мъж е живеел сам, в имота е имало втора къща, обитавана от брат му, който е  подал и сигнала за извършеното престъпление.
Работата по събирането на доказателства по случая продължава, като паралелно се разследва и друго, имуществено престъпление, извършено преди няколко дни, уточни прокурор Лазаров.

 25 януари 2019 | 17:07