МВР

ОД Варна

 

13 май 2020

Баща и син от Варна, отглеждали и сушили марихуана, в частен имот в с. Бенковски, са задържани при специализирана операция

Намерени са и иззети над 450 сухи растения, разбити са оранжерия и сушилня

При срециализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението, проведена от служители на Четвърто РУ при ОД на МВР – Варна, е установено, че в промишлената зона на с. Бенковски, П.Я. (59 г.) и И.И. (35 г.) са организирали помещения за отглеждане и сушене на растения от рода на конопа. Иззети са 450 растения с различна височина в процес на сушене, суха тревиста маса в насипно състояние с общо тегло 107,96 кг. От друго помещение, оборудвано като оранжерия за отглеждане на растения, са иззети апаратура, уреди за отопление и вентилатори, саксии, чували с тор, семена. При действията по разследване на случая са иззети различни суми в българска и чуждестранна валута.
Образувано е досъдебно производство. П.Я. и И.И. са задържани за срок до 24 часа. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.
В рамките на специализираната операция, провеждаща се в малки населени места край Варна  са проверени 132 лица и 96 автомобила. Задържани са още 10 души, оказвали сериозно влияние върху криминогенната обстановка в региона, като един от тях е бил обявен за издирване.
В хода на операцията са задържани също извършител на умишлен палеж, регистриран в с. Бозвелийско, както и извършител на кражба от частен дом в Дългопол.

Изображения

 19 май 2020 | 14:00