МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

28 авг 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА на 27.08.2018 г.

I.    Регистрирани престъпления:

1. Кражби:
- взломни – ;
- обикновени – 1;
- джебчийски –
- на МПС –;
- на вещи и части от МПС – 1;
2. Други криминални престъпления –5;

ІІ. Разкрити са извършителите на 4  престъпления. Регистрирани са 4 ПТП.

ХУЛИГАНСТВО
- На 27.08.2018 г., около 00:30 ч., в кв. Аспарухово, на бул. „Първи май“ (след светофара в посока бензиностанцията) е извършена полицейска проверка на л.а. „Форд Фиеста“ с водач М. А. на 24 г. от Варна, както и на пътници в автомобила И. Ш., на 25 г. и 17-годишен младеж и двамата от Варна. При проверката се установява, че водачката е неправоспособна и съгласно чл. 172, ал. 2 от Закона за движение по пътищата, се пристъпва към сваляне на регистрационните табели на автомобила. По време на процедурата по свалянето на табелите 17-годишния младеж слиза от автомобила, отказва да представи на служителите документ за самоличност и започва да се държи агресивно. Полицейските служители пристъпват към задържането му, а същия оказва съпротива и нанася силен удар със свити ръце по тавана на служебния автомобил „КИА“, при което се получава деформация на задната част на тавана на колата, а полицейски служител получава контузия на рамо. По време на транспортирането на младежа до районното управление той продължава да се държи агресивно и да обижда полицаите. При въвеждането му в сградата на 04 РУ – Варна нанася удар с глава по стъклото на вратата към чакалнята и го чупи. Задържан е за срок до 24 ч., на мястото е извършен оглед и е уведомен дежурен прокурор при ВРП. Образувано е досъдебно производство.

-    След оперативно – издирвателни действия е установено и задържано лицето Р. Н., на 30 г., от Варна, за който е установено, че е извършител на кражба на строителни инструменти и уреди. Деянието е извършено на 16/17.08.2018 г., чрез разрушаване на тухлена стена на пристройка към къща на територията на жк „Вл. Варненечик“ е извършена кражба на куфари, съдържащи маркови уреди и инструменти – зеге, винтоверт, перфоратор, къртач и куфар с режещи инструменти (свредла и ножове за зеге), както и зарядни за тях. Лицето е задържано за срок до 24 ч., материалите са докладвани на прокурор при ВРП, образувана е преписка. Вещите, предмет на деянието, са намерени и иззети.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

-    На 27.08.2018 г., около 10:30 ч., по бул. „Цар Освободител“, на кръстовище до Дом на камиона е извършена полицейска проверка на водача на л.а. „Фиат Браво“ – Д. З., на 45 г., осъждан, от Варна. В хода на проверката водача е представил СУМПС от кралство Испания, за което се установява, че е неистинско, иззето е по надлежния ред и приложено към материалите по делото. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

-    На 27.08.2018 г., около 20:40 ч. , по пътя Варна – с. Кичево е извършена полицейска проверка на водача на мотоциклет „Априлия“ - 45-годишен чужд гражданин, постоянно пребиваващ в Р България. Установено е, че същия управлява МПС след  употреба на алкохол – 2,35 промила в издишания въздух. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

-    На 24.08.2018 г., около 23:00 ч. на ул. „Беласица“ във Варна е извършена полицейска проверка на лицето А. И., на 22 г., който доброволно предава топче суха тревиста маса. Лицето е задържано за срок до 24 ч., направената експертна справка установява, че веществото е наркотик – марихуана с тегло под 1 гр. Образувано е бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

ДРУГИ
-    На 27.08.2018 г., в 08:13 ч. е съобщено, че в стая на необитаема къща на ул. „Г. Живков“ 11 във Варна е възникнал пожар. На мястото са изпратени 3 ППА, които са погасили огъня, но около 80 кв. м. от сградата са унищожени. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване, на мястото е извършен оглед и е образувано досъдебно производство.

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

-    На 27.08.2018 г., около 18:50 ч., на улица в гр. Белослав, 66-годишен водач на л.а. „Фолксваген Голф“, като не се съобразява с поведението на група деца, играещи край платното блъска 8-годишно дете (момиче), което внезапно предприело пресичане пътя. Вследствие на удара детето е получило контузия на таз и охлузвания на лакти и палец на ляв крак, прегледано е в болница, оказана му е медицинска помощ и е насочено за домашно лечение.

-    На 27.08.2018 г., около 21:15 ч., на улица в гр. Бяла, 16-годишен неправоспособен младеж, управлявайки мотоциклет „Малагути“ с несъобразена скорост  губи контрол над МПС, излиза вляво от платното за движение и се блъска в метален стълб за осветление. След удара водачът пада, а мотора продължава движението си, като се спира и пада на пътното платно  на около 20 метра от мястото на удара. Вследствие на ПТП-то водачът е получил фрактури на таз, дясна бедрена става и бедро, настанен в отделение „Ортопедия“, няма опасност за живота му.

-    На 27.08.2018, около 16:05 ч., на кръстовището на улиците „Мир„ и „Студентска“ 24-годишния И. И. от с. Царевци, общ. Аврен, водач на л.а. „Опел Астра“ не пропуска и блъска на пешеходна пътека 39-годишен мъж от Варна. Вследствие на удара пешеходеца получава контузии на глава, корем и гърди, оказана му е медицинска помощ и е настанен в отделение „Реанимация“, няма опасност за живота му.

-    На 27.08.2018 г., около 16:35 ч., до заведение за хранене, находящо се по пътя Варна – Белослав, 69-годишен водач на л.а. „Хонда“, при наличие на  маркировка „М1“ (единична непрекъсната линия - на ППС е забранено да я застъпват и пресичат) предприема обратен завой, отнема предимството на л.а. „Мазда 626“, който се е движел направо и настъпва ПТП. 23-годишния водач на л.а.. „Мазда“ е получил контузия на гръден кош, оказана му е медицинска помощ в болница и е насочен за домашно лечение.

II.    ПО ЛИНИЯ НА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И СПАСЯВАНЕ:

-    На 27.08.2018 г., в 09:47 ч. е съобщено, че в кухня на апартамент, намиращ се на 4-я етаж в жилищен блок на бул. „Княз Борис I“ е възникнал пожар. На място са изпратени 2 ППА, които са погасили горенето. Унищожени са обзавеждането и оборудването на кухнята, опушени са около 80 кв. м. стени. Предполагаема причина – неправилно ползване на нагревателен уред, извършва се проверка.

-    На 27.08.2018 г., в 14:10 ч. е съобщено, че до пощата в гр. Провадия е възникнал пожар в л.а. Рено с монтирана автомобилна газова уредба. На място е изпратен 1 ППА, който е погасил горенето, но автомобила е изгорял. Предполагаема причина – късо ел. съединение.

-    През изминалото денонощие са гасени 2 пожара в сухи треви и отпадъци, при които  няма нанесени материални щети.  

 30 август 2018 | 10:54