МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

07 дек 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 06.12.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 5
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления. 
    Регистрирани са 4 ПТП с 1 загинал и 3 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- На 06.12. т.г., около 01:20 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Аспарухово», след възникнало ПТП между л.а. «Фиат» и служебен полицейски автомобил, е установено, че водачът на л.а. «Фиат» И.И. (38 г.) от гр. Исперих, известен на МВР и осъждан, е управлявал автомобила след употреба на алкохол с концентрация под 1,2 промила в издишания въздух. При извършената полицейска проверка, мъжът отказва да изпълнява полицейските разпореждания и оказва съпротива на органите на реда. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

- На 06.12. т.г., около 08:50 часа, в гр. Долни чифлик, при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач Й.Н. (18 г.) от с. Пчелник, е установено, че същият управлява МПС, което е с прекратена регистрация. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 06.12. т.г., около 21:00 часа, в гр. Провадия, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач Е.А. (41 г.) от Девня, е установено, че същият управлява МПС, което е с прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 03.12. т.г., около 20:35 часа, в гр. Варна, при извършена полицейска проверка на 34-годишен мъж от Белослав, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,86 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 06.12. т.г., около 20:50 часа, на пътя Добрич – Варна, в района на с. Крумово, е възникнало тежко ПТП. При инцидента е загинал 19-годишен мъж от Добрич, управлявал л.а. «Опел». Според първоначалната информация, по време на движение, той губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 06.12. т.г., около 01:15 часа, в ж.к. «Аспарухово», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Фиат» И.И. (38 г.) от Исперих, по време на движение назад, блъска служебен полицейски автомобил «Киа». Вследствие на инцидента водачът на полицейския автомобил (41 г.) и неговият колега (48 г.) са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. По случая има образувано следствено дело.

- На 06.12. т.г., около 16:15 часа, на пътя Варна - ж.к. «Виница», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Хонда» А.Г. (54 г.) от Варна, по време на движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в т.а. «Мерцедес». Вследствие на инцидента жената е получила контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 06.12. т.г., около 20:00 часа, на кръстовището на ул. «Г. Пеячевич» и ул. «Доброволци», е възникнало ПТП. Водачът на неизвестно МПС, по време на движение, при завой, не пропуска и блъска пешеходка, пресичаща пътното платно на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента жената (43 г.) е получила фрактура фабула, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 4 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 06.12. т.г., около 14:10 часа, е получен сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се в гр. Варна, в м-ст «Добрева чешма». Няма пострадали хора. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е процес на изясняване. Унищожени са 80 кв. м покривна конструкция, електрически уред, дърва за огрев – 5 куб. м., врати и прозорци.

На 06.12. т.г., около 17:45 часа, е получен сигнал за пожар в стая от апартамент, намиращ се в ж.к. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е забравена незагасена свещ. Унищожена е холна маса, опушени са 100 кв. м стени.

На 06.12. т.г., около 18:15 часа, е получен сигнал за пожар в л.а. «Опел», намиращ се на изхода на с. Куманово. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожен е целият автомобил.

На 06.12. т.г., около 17:50 часа, е получен сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се в гр. Варна. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожен е контейнер за смет.

- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в контейнер за отпадъци; 

- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 07 декември 2018 | 10:28