МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

06 дек 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 05.12.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 2
- на вещи и части от МПС – 3
2. Други криминални престъпления – 3
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 6 престъпления. 
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие. 

- Разкрити са извършителите на кражба на автомобил и серия кражби от автомобили, извършени на територията на Първо РУ на МВР във Варна
  На 03.12. т.г., е получен сигнал за кражба на л.а. «Фиат», паркиран на ул. «Христо Самсаров» във Варна. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършители на деянието са: П.П. (31 г.) от Провадия, добре известен на МВР с множество и различни прояви, А.Н. (19 г.) и непълнолетно момче, двамата от Варна, също известни на органите на реда. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа. На П.П. е повдигнато обвинение за извършеното престъпление. 
  В хода на разследването е установено, че тримата са извършители на серия кражби на акумулатори и други вещи и части от автомобили, паркирани на територията на Първо РУ на МВР във Варна. Работата по случаите продължава.

- На 04.12. т.г., около 21:30 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Иван Рилски», при извършена полицейска проверка на непълнолетно момче, местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,71 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа. 

Бързи полицейски производства:

- На 04.12. т.г., около 22:35 часа, в с. Дъбравино, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач С.М. (27 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което е с поставена регистрационна табела, издадена за друго МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

- На 05.12. т.г., около 13:00 часа, в междублоково пространство в ж.к. «Младост», е възникнало ПТП. Водачът на неизвестно МПС, по време на движение, не пропуска и минава през ходилото на пешеходка, пресичаща пътното платно на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента жената (42 г.) е получила фрактура на пръст на крака, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 05.12. т.г., около 10:45 часа, е получен сигнал за пожар в работилница, намираща се в гр. Девня, на бул. «Съединение». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е неправилно боравене с открит огън. Унищожен е статор на електромотор.

На 05.12. т.г., около 22:55 часа, е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в с. Изворско. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е самозапалване на сажди в коминото тяло. Унищожени са 5 кв. м покривна конструкция.

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в комини; 

- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ. 
 

 06 декември 2018 | 10:54