МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

05 дек 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 04.12.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 9
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 7 престъпления. 
    Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- Разкрит e извършителят на кражба на портмоне с пари, извършена от санитарно помещение в учебно заведение във Варна
   На 26.11. т.г., е получен сигнал за кражба на портмоне от дамска чанта, съдържащо сумата от 1220 лв., извършена от санитарно помещение на учебно заведение във Варна. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършителка на деянието е Б.П. (18 г.), местна жителка, неизвестна на МВР. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителката е задържана за срок до 24 часа.

- На 03.12. т.г., около 20:30 часа, в гр. Варна, на бул. «Вл. Варненчик», при извършена полицейска проверка на А.С. (22 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си саморъчно свита цигара със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,15 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.С. е задържан за срок до 24 часа. 

- На 03.12. т.г., около 21:10 часа, в гр. Варна, на бул. «Вл. Варненчик», при извършена полицейска проверка на М.И. (38 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,02 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

- На 01.12. т.г., около 18:00 часа, в гр. Варна, при извършена полицейска проверка на С.Д. (30 г.), е установено, че същият държи в себе си две пакетчета с бяла бучка и със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 4,2 гр. и марихуана с тегло 1,54 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 30.11. т.г., около 18:00 часа, в гр. Варна, при извършена полицейска проверка на К.Я. (40 г.), известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета с бяло кристално вещество и пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,29 гр. и марихуана с тегло 0,89 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:

- На 04.12. т.г., около 11:30 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на трактор «Беларус» с водач Ж.М. (62 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС, което е без поставени регистрационни табели и не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 04.12. т.г., около 15:50 часа, в к.к. Чайка, след ПТП с материални щети, при извършване на полицейска проверка на водачите за употреба на алкохол, е установно, че водачът на л.а. «Хонда» Н.Я. (52 г.) от Варна, е установено, че същият е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,58 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

- На 04.12. т.г., около 12:40 часа, на пътя за с. Езерово, е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Фиат» Т.Г. (30 г.) от с. Тополи, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се преобръща извън пътя. Вследствие на инцидента жената получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота. 

- На 04.12. т.г., около 19:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Евлоги Георгиев», е възникнало ПТП. Водачът на неизвестно МПС, по време на движение, блъска пешеходец, пресичащ пътното платно. Вследствие на инцидента мъжът (21 г.) е получил контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 04.12. т.г., около 10:40 часа, е получен сигнал за пожар в стая от апартамент, намиращ се в ж.к. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е неправилно използване на нагревателен уред. Унищожен е матрак.

На 04.12. т.г., около 11:10 часа, е получен сигнал за пожар в стая от къща, намираща се в гр. Долни чифлик. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожено е домашно имущество, опушени са 30 кв. м стени.

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в контейнери за отпадъци; 

- 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 05 декември 2018 | 14:11