МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

04 дек 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 03.12.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 5
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления. 
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие. 

- На 02.12. т.г., около 12:15 часа, в гр. Варна, на ул. «Сава», при извършена полицейска проверка на П.К. (40 г.), местен жител, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета с кафяво прахообразно вещество и две пакетчета с бели кристали. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,08 гр. и амфетамин с тегло 0,04 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. П.К. е задържан за срок до 24 часа. 

- На 01.12. т.г., около 14:20 часа, в гр. Варна, на бул. «Вл. Варненчик», при извършена полицейска проверка на Д.Г. (23 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,06 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

- На 01.12. т.г., около 16:20 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършена полицейска проверка на л.а. «Опел» и намиращите се в него Д.Ж. (20 г.) и А.В. (20 г.), е установено, че последният държи две топчета суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,10 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:

- На 02.12. т.г., около 14:15 часа, е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. «Филип Тотю». Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е Д.А. (42 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Д.А. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

- На 03.12. т.г., около 07:20 часа, на пътя от с. Нова Шипка за с. Гроздьово, е възникнало ПТП. Водачът на т.а. «Тойота» Н.Г. (62 г.) от Провадия, по време на движение, застига и блъска трактор «Кинетик», който се движи в средата на пътя. Вследствие на инцидента водачът на второто МПС (41 г.) получава фрактура на лява капачка на крак, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 03.12. т.г., около 18:40 часа, е получен сигнал за пожар в стая от вила, намираща се в м-ст «Планова». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е неправилно използване на отоплителен уред. Унищожени са 30 кв. м. и домашно имущетсво.

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в комин, в отпадъци; 

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 04 декември 2018 | 11:29