МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

03 дек 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 30.11. - 02.12.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 2
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 5
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления. 
    Регистрирани са 4 ПТП с 5 пострадали граждани през посочения период. 

- Разкрит e извършителят на кражба на статуетки, извършена от будистки храм във Варна
  На 29.11. т.г., е получен сигнал за кражба на три статуетки, извършена от помещение, предназначено за будистки храм на ул. «Хан Крум» в гр. Варна. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е К.Я. (40 г.), местен жител, известен на МВР и осъждан. При претърсване на дома на същия и на избени помещения, използвани от него, статуетките са намерени. Намерени са също количества амфетамин и марихуана. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

- На 30.11. т.г., около 14:25 часа, на пътя за с. Гроздьово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач Б.Б. (40 г.) от същото село, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред, а същият не притежава свидетелство за правоспособност. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 28.11. т.г., около 10:30 часа, на пътя между Провадия и с. Добрина, при извършена полицейска проверка на л.а. «Сеат» с водач Д.П. (26 г.) и намиращите се в него две непълнолетни момичета от Провадия, е установено, че същите държат суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 7,24 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Тримата са задържани за срок до 24 часа.

- На 30.11. т.г., около 18:00 часа, в с. Ветрино, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ауди» с водач З.С. (29 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС без да притежава свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушаване на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 02.12. т.г., около 17:00 часа, на бул. «Сливница», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Дачия» В.В. (69 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост, застига и блъска л.а. «Опел», който спира отпред. Вследствие на инцидента водачът на втория автомобил (30 г.) получава комоцио, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 01.12. т.г., около 08:20 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Чаталджа» и бул. «Осми Приморски полк», е възникнало ПТП. 52-годишната пешеходка навлиза на червен забранителен сигнал на светофарната уредба и е блъсната от л.а. «БМВ», който се движи в права посока. Вследствие на инцидента жената е получила контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 30.11. т.г., около 23:15 часа, на пътя между с. Щипско и гр. Суворово, е възникнало ПТП. 19-годишният водач на л.а «Фолксваген» Р.Ц. от Вълчи дол, по време на движение с несъобразена с пътната обстановка скорост, губи контрол над МПС и се преобръща извън пътя. Вследствие на инцидента двама мъже (22 г. и 20 г.), пътуващи в автомобила,  получават контузни наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 30.11. т.г., около 09:40 часа, в гр. Долни чифлик, на ул. «Тича», е възникнало ПТП. 69-годишният водач на л.а «Опел» П.Д., местен жител, по време на движението си, при маневра за завой наляво, не пропуска и блъска пешеходка. Вследствие на инцидента жената (39 г.) е получила контузия на глезен, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 10 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 02.12. т.г., около 13:40 часа, е получен сигнал за пожар в стая от изоставена къща, намираща се в гр. Аксаково. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. При инцидента е пострадал 69-годишен мъж, настанил се в къщата. Същият е настанен за лечение с опасност за живота.

На 01.12. т.г., около 01:20 часа, е получен сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се в с. Разделна. Причината за инцидента се изяснява. Няма пострадали хора. Изгорели са: покривна конструкция – 120 кв. м; електрически уреди; мебели и домашно имущество, опушени са 100 кв. м стени.

На 01.12. т.г., около 03:45 часа, е получен сигнал за пожар в банята на апартамент, намиращ се на ул. «Евлоги Георгиев» в гр. Варна. Причината за инцидента е късо съединение. Няма пострадали хора. Изгорели са: окачен таван, вентилатор и завеса за баня, опушени са 5 кв. м стени.

На 01.12. т.г., около 08:55 часа, е получен сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се на ул. «Пазарска» в гр. Девня. Причината за инцидента е самозапалване на сажди в комин. Няма пострадали хора. Изгорели са: покривна конструкция – 120 кв. м; електрически уреди – пералня, хладилник, микровълнова фурна, телевизори,  музикална уредба, печка; мебели и домашно имущество, опушени са 160 кв. м стени.

На 01.12. т.г., около 10:40 часа, е получен сигнал за пожар в стая от къща, намираща се в м-ст «Ракитника». Причината за инцидента е неправилно използване на отоплителен уред. Няма пострадали хора. Изгорели са мебели и домашно имущество.

На 01.12. т.г., около 10:50 часа, е получен сигнал за пожар в електрическа скара, намираща се в барака във Вълчи дол. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожена е скарата. 

На 01.12. т.г., около 11:50 часа, е получен сигнал за пожар в двора на частен имот, намиращ се в с. Приселци. Причината за инцидента се изяснява. Няма пострадали хора. Изгоряла е газова бутилка и барака. 

На 01.12. т.г., около 12:05 часа, е получен сигнал за пожар в електрическо табло и дърво, намиращи се на ул. «Петко Напетов». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са кабели. 

На 01.12. т.г., около 16:55 часа, е получен сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се в с. Калиманци. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са кабели. 

На 30.11. т.г., около 09:45 часа, е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се на ул. «Ангеларий» в гр. Варна. Причината за инцидента е самозапалване на сажди. Няма пострадали хора. Изгорели са: покривна конструкция – 5 кв. м; мебели и домашно имущество, опушени са 30 кв. м стени.

- 16 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци, в метални контейнери, в комини;

- 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 03 декември 2018 | 14:09