МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

30 ное 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 29.11.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 7
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 5 престъпления. 
    Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- На 27.11. т.г., около 15:15 часа, в гр. Варна, на ул. «Тодор Влайков», при извършена полицейска проверка на Д.П. (18 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,10 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Д.П. е задържан за срок до 24 часа. 

- На 25.11. т.г., около 00:50 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършена полицейска проверка на М.К. (27 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса и пакетче с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,07 гр. и амфетамин с тегло 0,04 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

- На 24.11. т.г., около 20:10 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършена полицейска проверка на непълнолетно момче от града, е установено, че същото държи в себе си седем топчета със суха тревиста маса и електронна везна. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 2,77 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа. 


Бързи полицейски производства:

- На 29.11. т.г., около 13:25 часа, в гр. Варна, на бул. «Цар Освободител», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ситроен» с водач Н.А. (28 г.) от Варна, известен на МВР, същият е проявил неуважение към полицейските служители, като ги е обиждал и се е държал арогантно с тях. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 29.11. т.г., около 18:40 часа, в гр. Девня, на ул. «Мадара», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач Д.Д. (57 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,98 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 29.11. т.г., около 11:40 часа, е получен сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се ж.к. «Васил Левски». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожен е контейнер за отпадъци.

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в комин, на тераса на апартамент; 

- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 30 ноември 2018 | 10:39