МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

29 ное 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 28.11.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 4
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 3
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 2 престъпления. 
    Регистрирани са 4 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- На 28.11. т.г., около 16:45 часа, при полицейска проверка във връзка с разследване на случай, в частен имот, разположен в землището на с. Константиново, са намерени и иззети 2 бр. ръчни гранати, 40 бр. патрони, над 150 гилзи с различен калибър, сигнални ракети – 25 бр., тротилова пресовка, въздушна пушка, като боеприпасите са незаконно притежавани. Намерени са също суха тревиста маса, големи саксии и помещение със специфично оборудване. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 611 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Собственикът на имота е установен и задържан за срок до 24 часа – Ф.К. (56 г.), поданик на Великобритания, пребиваващ в България.

- На 27.11. т.г., около 21:35 часа, в гр. Провадия, при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач З.Д (36 г.) от Девня, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС, на което са поставени регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. След направената проврка на автомобила, е намерено и иззето пакетче с наркотична субстанция. Направеният тест на водача показва употреба на наркотични вещества от негова страна. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

- На 28.11. т.г., около 06:40 часа, в гр. Варна, на ул. «Народни будители», е възникнало ПТП. 58-годишният водач на л.а «Алфа Ромео» Г.М. от Варна, по време на движението си, застига и блъска пешеходец, който се движи по пътното платно. Вследствие на инцидента 82-годишният мъж получава фрактура на ключица и сътресение на мозъка, настанен е за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 28.11. т.г., около 12:50 часа, на пътя Варна - Звездица, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Мазда» Д.Д. (61 г.) от Варна, по време на движение, не контролира непрекъснато МПС, губи контрол, излиза извън пътя и се блъска в канавката. Вследствие на инцидента мъжът е получил контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 28.11. т.г., около 16:10 часа, в гр. Варна, на бул. «Васил Левски», е възникнало ПТП. 46-годишният водач на л.а «Тойота» А.А. от Варна, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над МПС и се блъска в стълб от тролейбусната мрежа. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактури на двете подбедрици, настанен е за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 28.11. т.г., около 22:20 часа, на АМ «Хемус», на ПВ «Летище» е възникнало ПТП. 23-годишният водач на л.а «Ауди» М.М. от Варна, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над МПС, поднася се и се блъска в матална елестична ограда. Вследствие на инцидента е пострадал пътник от автомобила (23 г. от Варна), който получава фрактура на подбедрица и ампутация на стъпало, настанен е за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 28.11. т.г., около 13:40 часа, е получен сигнал за пожар в кухнята на апартамент, намиращ се във Варна,  на бул. «Осми Приморски полк». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са електричски уред, мебели, опушени са 50 кв. м стени.

На 28.11. т.г., около 15:30 часа, е получен сигнал за пожар на покрива на къща, намираща се във вилната зона на с. Звездица. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожен е покривът, опушени са 30 кв. м стени.

- 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в комини; 

- 18 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 10 от тях касаят паднали клони, дървета и ламарини.
 

 29 ноември 2018 | 10:50