МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

28 ное 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 27.11.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 2
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1


ІІ. Разкрити са извършителите на 3 престъпления. 
    Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- На 27.11. т.г., е получен сигнал за кражба от частен обект, намиращ се на ул. «Дойчин войвода» в гр. Варна. Неизвестно лице е направило опит да извърши кражбата на интернет кабел. На място, след незабавни действия, е установено, че извършител на деянието е А.Я. (44 г.), местен жител. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение.

- Разкрити са извършителите на кражба на телевизор, извършен от частен дом във Варна
  На 19.11. т.г., е получен сигнал за кражба на ЛСД телевизор, извършена от частен дом, намиращ се на ул. «Стефан Караджа» в гр. Варна. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е Н.А. (27 г.), местен жител, известен на МВР. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

- На 25.11. т.г., около 05:10 часа, в гр. Варна, при извършена полицейска проверка на К.К. (29 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,54 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 


ПТП:

- На 27.11. т.г., около 01:15 часа, в гр. Варна, на бул. «Св. Елена», е възникнало ПТП. 23-годишният водач на л.а «Ауди» Б.Б. от Варна, по време на движението си, поради несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се преобръща на пътното платно. Вследствие на инцидента водачът получава контузни наранявания и комоцио, настанен е за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. 

- На 27.11. т.г., около 17:30 часа, в гр. Долни чифлик, на ул. «Ботевска», е възникнало ПТП. Водачът на неизвестно МПС, по време на движение, блъска пешеходец, намиращ се на пътното платно. Вследствие на инцидента мъжът (27 г.) е получил контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 27.11. т.г., около 08:40 часа, е получен сигнал за пожар в котелно помещение, намиращо се в м-ст «Евксиноград». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожено е електричско табло.

- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в междуетажна площадка; 

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 28 ноември 2018 | 09:26