МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

27 ное 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 26.11.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 7
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 9 престъпления. 
   Регистрирани са 4 ПТП с 6 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- На 26.11. т.г., е получен сигнал за кражба от л.а. «Рено», паркиран пред частен дом в гр. Белослав. Неизвестно лице е извършило кражбата на музикален плеър. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършители на деянието са К.М. (18 г.) от Белослав и непълнолетно момче от града,  двамата известни на МВР. По случая има образувана преписка, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.

- Разкрити са извършителите на грабеж на сумата от 150 лв., извършен от магазин във Варна
  На 23.11. т.г., около 04:30 часа, е получен сигнал за грабеж на сумата от 150 лв., извършен след използване на физическа сила и сълзотворен спрей в магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. «Брегалница» в гр. Варна. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършители на деянието са Д.П. (22 г.) и Д.Д. (20 г.), местни жители, двамата неизвестни на МВР. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.

- На 23.11. т.г., около 00:05 часа, в гр. Варна, при извършена полицейска проверка на паркиран л.а. «Фиат» и намиращите се в него К.М. (19 г.) и Т.Т. (20 г.), двамата от Варна, известни на МВР, е установено, че в автомобила има торбичка със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 31,73 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. 

- На 23.11. т.г., около 21:30 часа, в гр. Варна, при извършена полицейска проверка на С.И. (24 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,92 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

- На 22.11. т.г., около 14:40 часа, в гр. Варна, при извършена полицейска проверка на М.Н. (20 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,25 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

- На 22.11. т.г., около 20:55 часа, в гр. Варна, при извършена полицейска проверка на З.Д. (44 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си бяло кристално вещество и суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,07 гр. и марихуана с тегло 0,02 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 


Бързи полицейски производства:

- На 26.11. т.г., около 10:00 часа, в с. Брестак, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Ямаха» с водач З.Щ (64 г.) от с. Метличина, е установено, че същият управлява МПС, което е без поставени регистрационни табели, а същият не притежава свидетелство за правоспособност. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 26.11. т.г., около 11:55 часа, в гр. Вълчи дол, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Сеат» с водач Д.Г. (34 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС без да притежава свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушаване на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 26.11. т.г., около 13:50 часа, в с. Бозвелийско, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач И.М. (27 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, като използва регистрационни табели, издадени за друго МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 26.11. т.г., около 00:30 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Генерал Колев» и бул. «Цар Освободител», е възникнало ПТП. 35-годишният водач на л.а «Фолксваген» В.В. от Варна, по време на движение, при наличието на пътен знак «Б2 – Спри! Прпусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска л.а. «Дачия». Вследствие на инцидента водачката на втория автомобил (45 г.) и нейната пътничка (37 г.) са получили контузни наранявания. 

- На 26.11. т.г., около 06:00 часа, на пътя от гр. Суворово за с. Ветрино, е възникнало ПТП. Водачът на  л.а. «Дачия» И.Й. (61 г.) от Варна, по време на движението си, за да избегне удар с диво животно, излязло внезапно на пътя, се отклонява от траекторията си, губи контрол над МПС и се преобръща в крайпътна канавка. Вследствие на инцидента двама мъже (55 г. и 53 г.), пътуващи в автомобила, са пострадали. 55-годишният мъж е получил фрактура на прешлен и луксация на ляво рамо и е бил настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна». Другият е освободен за домашно лечение с контузия на гръден кош. 

- На 26.11. т.г., около 11:00 часа, в гр. Варна, на разклона за с. Казашко, е възникнало ПТП. 19-годишният водач на т.а «Фолксваген» И.Б. от Варна, по време на движение с несъобразена скорост, блъска л.а. «Сеат», спрял пред него. Вследствие на инцидента И.Б. получава контузни наранявания, настанен е за лечение в МБАЛ «Св. Анна». 

- На 26.11. т.г., около 16:35 часа, в гр. Варна, на бул. «Васил Левски», преди пътен възел «Почивка», е възникнало ПТП. 29-годишната водачка на л.а «Ауди» Д.Ж. от Варна, по време на движение с несъобразена с мократа пътна настилка скорост, губи контрол над МПС и се блъска в електрически стълб. Вследствие на инцидента жената получава разкъсване на бъбрек, настанена е за лечение в МБАЛ «Св. Анна», с опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производтсво.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 26.11. т.г., около 12:10 часа, е получен сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се на улица «Тролейна». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожено е електричско табло.

- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци; 

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 27 ноември 2018 | 11:57