МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

26 ное 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 23 - 25.11.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 3
- обикновени – 2
- джебчийски – 0
- на МПС – 2
- на вещи и части от МПС – 4
2. Други криминални престъпления – 8
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 2


ІІ. Разкрити са извършителите на 6 престъпления. 
    Регистрирани са 5 ПТП с 5 пострадали граждани през посочения период. 

- На 23.11. т.г., е получен сигнал за кражба от л.а. «Рено», паркиран на ул. «Милин камък» в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на бензин. След проведени оперативно - издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършители на деянието са Р.С. (38 г.) и Б.К. (39 г.), двамата от Варна, известни на МВР и осъждани. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 25.11. т.г., около 11:30 часа, в гр. Провадия, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач С.А. (26 г.) от с. Снежина, е установено, че същият управлява МПС, което е със служебно прекратена регистрация и не е регистрирано отново по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 25.11. т.г., около 12:00 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на т.а. «Ивеко» с водач Н.С. (59 г.) от с. Любен Каравелово, е установено, че същият управлява МПС, като използва регистрационна табела, неиздадена по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 24.11. т.г., около 13:50 часа, в м-ст «Побити камъни», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Дачия» с водач В.Д. (30 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,52 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 23.11. т.г., около 08:35 часа, в гр. Девня, на ул. «Плевен» при извършване на полицейска проверка на л.а. «Шевролет» с водач К.К. (21 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 23.11. т.г., е получен сигнал за опит за кражба на четирижилен кабел от района на ЖП гара - Варна. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършители на деянието са М.Ш. (19 г.) от Плевен и Т.М. (35 г.) от с. Звездица, двамата известни на МВР и осъждани. По случая има образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 25.11. т.г., около 17:40 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Трети март» и ул. «Асен Разцветников», е възникнало ПТП. 62-годишният водач на автобус «Фолксваген» Г.М. от Варна, по време на движение, при маневра за ляв завой на зелен сигнал на светофарната уредба, не пропуска и блъска пешеходец, пресичащ пътното платно на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 40-годишният мъж е получил контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 24.11. т.г., около 11:40 часа, на кръстовището на ул. «Тролейна» и бул. «Христо Смирненски», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Рено» К.Я. (68 г.) от Варна, по време на движението си, при наличието на пътен знак «Б2 – Спри! Прпусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска л.а. «Тойота». Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 23.11. т.г., около 14:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Уста Кольо Фичето», е възникнало ПТП. 36-годишният водач на т.а «Ивеко» Т.Т. от с. Динево, по време на движение назад, без да се е убедил, че пътят зад него е свободен, блъска пешеходец, намиращ се там. Вследствие на инцидента мъжът (41 г.) е получил фрактура на глезен, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 23.11. т.г., около 15:05 часа, в гр. Игнатиево, на ул. «Геотги Петлешев», е възникнало ПТП. 28-годишният водач на л.а «Мерцедес» К.Ж. от с. Слънчево, по време на движение с несъобразена с пътната обстановка скорост, навлиза в ляв завой, губи контрол над МПС и се преобръща извън пътя. Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 23.11. т.г., около 16:30 часа, на бул. «Христо Смирненски», е възникнало ПТП. Водачът на т.а. «ДАФ» Г.Я. (58 г.) от Аксаково, по време на движението си, при преминаване покрай паркиран автомобил, не оставя достатъчна странична дистанция и блъска л.а. «Фиат», който от удара се пизмества и блъска л.а. «БМВ». Вследствие на инцидента водачът на третия автомобил (37 г.) получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.III.По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 5 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 25.11. т.г., около 15:45 часа, е получен сигнал за пожар в покрив на селскостопанска постройка, намираща се в с. Добрина. Причината за инцидента е късо съединение. Няма пострадали хора. Изгорели са покривна конструкция – 50 кв. м., фураж, сграда.

На 25.11. т.г., около 17:20 часа, е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер за отпадъци, намиращ се в ж.к. «Младост» във Варна. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожен е един контейнер.

На 23.11. т.г., около 07:00 часа, е получен сигнал за пожар в стая от къща, намираща се в с. Приселци. Причината за инцидента се изяснява. Няма пострадали хора. Изгорели са мебели и домашно имущество, опушени са 50 кв. м стени.

На 23.11. т.г., около 09:35 часа, е получен сигнал за пожар на тавана на къща, намираща се в с. Новаково. Причината за инцидента е късо съединение. Няма пострадали хора. Изгорели са покривна конструкция – 35 кв. м., таван 6 кв. м. и домашно имущество.

На 23.11. т.г., около 17:00 часа, е получен сигнал за пожар в електрически стълб, намиращ се в ж.к. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са кабели. 

- 7 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци, в метални контейнери, в комини;

- 9 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 26 ноември 2018 | 11:13