МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

23 ное 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 22.11.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 5
2. Други криминални престъпления – 3
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 7 престъпления. 
    Регистрирани са 2 ПТП с 1 загинал и 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие. 

- Разкрити са извършителите на кражба от л.а. «Ауди» в гр. Белослав
  На 22.11. т.г., е получен сигнал за кражба от л.а. «Ауди», паркиран пред частен дом в гр. Белослав. Неизвестно лице е извършило кражбата на акумулатор и мобилен телефон. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършители на деянието са К.М. (18 г.) от Белослав и непълнолетно момче от града,  двамата известни на МВР. По случая има образувана преписка, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.

- Разкрити са извършителите на кражба от частен дом в гр. Белослав
  На 17.11. т.г., е получен сигнал за кражба от частен дом в гр. Белослав. Неизвестно лице е извършило кражбата на компютърна конфигурация и монитор. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършители на деянието са Д.Р. (18 г.) от Белослав и непълнолетно момче от града,  двамата известни на МВР. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.

- Разкрити са извършителите на кражба от частен дом в гр. Варна
  На 21.11. т.г., е получен сигнал за кражба от частен дом в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на преносим компютър, фотоапарат и три броя таблети. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е Г.И. (30 г.) от Варна, известен на МВР. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

- На 21.11. т.г., около 17:00 часа, в гр. Варна, при извършена полицейска проверка на М.М. (33 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че в дома на същия има два буркана със суха тревиста маса и две електронни везни. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 458 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Повдигнато  му е обвинение.

-  На 20.11. т.г., около 12:30 часа, в учебно заведение, намиращо се в с. Есеница, общ. Вълчи дол, 27-годишният П.А. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и общоприетите норми, като е влязъл без разрешение в един от класовете и е ударил шамар на ученик. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка по УБДХ, след съдебно заседание на Районен съд – Девня му е наложено административно наказание «глоба» в размер на 100 лв.

- На 19.11. т.г., е получен сигнал за кражба на техническо средство тип «скоба», поставено на л.а. «Опел», паркиран на ул. «Стефан Караджа». След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е Н.А. (27 г.) от Варна. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

Бързи полицейски производства:

- На 22.11. т.г., около 18:00 часа, в с. Белоградец, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Форд» с водач С.А. (33 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, като използва регистрационни табели, издадени за друго МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

- На 22.11. т.г., около 10:10 часа, в гр. Варна, на ул. «Дрин», е възникнало ПТП. 19-годишният водач на л.а «Фолксваген» Б.Х. от Варна, по време на движение, не пропуска и блъска пешеходка, пресичаща пътното платно. Вследствие на инцидента жената (82 г.) е починала. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 22.11. т.г., около 20:40 часа, в гр. Варна, на бул. «Цар Освободител», при потегляне, водачът на  автобус от масовия градски транспорт Й.В. (47 г.) от Варна не осигурява безопасното превозване на пътниците и става причина за падането на една жена на пода. Вследствие на инцидента пътничката (56 г.) получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:


- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 22.11. т.г., около 18:00 часа, е получен сигнал за пожар в осветително тяло, намиращо се на улица в ж.к. «Младост». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожен е кабел.

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци и в комин; 

- 5 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 23 ноември 2018 | 11:11