МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

22 ное 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 21.11.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 3
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 2
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Не са разкрити извършители на престъпления. 
    Регистрирани са 2 ПТП с 1 загинал и 3 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

ПТП:

- На 21.11. т.г., около 12:50 часа, на пътя Бургас – Варна, на около 300 м след с. Старо Оряхово, в посока Варна, е възникнало ПТП. 27-годишният водач на т.а «Ивеко» Б.С. от Варна, по време на движение, при десен завой, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в т.а. «Мерцедес», който се движи в посока Бургас. Вследствие на инцидента водачът на микробуса е загинал на място. Тежко е пострадала и неговата спътница (62 г. от Варна), същата е получила съчетана травма и фрактура на таз, настанена за лечение с опасност за живота. Водачът на т.а. «Мерцедес» (62 г. от Поморие) е получил фрактура на шеин прешлен и комоцио, настанен е за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 21.11. т.г., около 18:10 часа, в гр. Варна, на бул. «Осми Приморски полк», е възникнало ПТП. 50-годишният водач на л.а «Ауди» С.М. от Варна, по време на движение с несъобразена с пътната обстановка скорост, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в автобус «Мерцедес». Вследствие на инцидента жена (58 г.) от автобуса получава контузни наранявания, прегледана е и настанена за лечение, без опасност за живота. III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 22.11. т.г., около 02:10 часа, е получен сигнал за пожар в стопанска постройка, намиращ се в Аксаково. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са стопанска постройка, ПВЦ дограма. При инцидента са изгорели 15 заека и 20 домашни птици.

- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци; 

- 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 

 22 ноември 2018 | 10:32