МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

21 ное 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 20.11.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 4
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 5 престъпления. 
    Регистрирани са 3 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

Бързи полицейски производства:

- На 20.11. т.г., около 00:25 часа, във Варна, на ул. «Розова долина», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач В.К. (41 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация 1,41 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 20.11. т.г., около 13:10 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач А.И. (33 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 20.11. т.г., около 14:00 часа, е получен сигнал за кражба от два магазина за дрехи, намиращи се в голям търговски център на ул. «Акад. Андрей Сахаров». Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на двата магазина на обща стойност около 505 лв. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършителка на деянието е Г.Г. (23 г.) от Варна, известна на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Г.Г. е задържана за срок до 24 часа.

- На 20.11. т.г., около 15:10 часа, в с. Гроздьово, на ул. «Народни будители», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач А.Я. (32 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което е без поставени регистрационни табели, а същият не притежава свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушаване на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 19.11. т.г., около 20:40 часа, в гр. Игнатиево, при извършена полицейска проверка на В.М. (32 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,71 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 20.11. т.г., около 07:30 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Цар Освободител» и ул. «Любен Каравелов», е възникнало ПТП. 18-годишната водачка на л.а «Фолксваген» Й.Й. от Провадия, по време на движение, не пропуска и блъска пешеходка, пресичаща пътното платно на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 19-годишната жена е получила контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 20.11. т.г., около 11:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Христо Смирненски», е възникнало ПТП. 36-годишният водач на л.а «Фолксваген» Д.Р. от Варна, по време на движение назад, блъска пешеходец, преминаващ зад автомобила. Вследствие на инцидента жената (80 г.) получава контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 20.11. т.г., около 19:45 часа, в гр. Варна, на бул. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. 25-годишният водач на л.а «БМВ» Д.Д. от Варна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС, не успява да спре, преминава през сигнализиран ремонтен участък и  пада от височина 10 метра в изграждащо се платно на булевард. Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. При полицейската проврка е установено, че същият е управлявал автомобила след употреба на алкохол с концентрация под 1,2 промила в издишания въздух.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 20.11. т.г., около 06:20 часа, е получен сигнал за пожар в цех за месо, намиращ се в с. Яребична. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са кебел и контакт, опушени са 25 кв. м стени.

- 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци; в комин; 

- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ. 

 21 ноември 2018 | 14:55