МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

09 ное 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 08.11.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 8
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления. 
   Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

Бързи полицейски производства:

- На 08.11. т.г., около 02:30 часа, след подаден сигнал за спиране за извършване на полицейска проверка, водачът на л.а. «БМВ» не се съобразява с полицейското разпореждане и прави опит да възпрепятства действията на органите на реда. Установено е, че водачът на автомобила  – Н.Т. (26 г. от с. Любен Каравелово) е неправоспособен, като има връчено наказателно постановления за същото нарушение. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 08.11. т.г., около 14:25 часа, в гр. Девня, на бул. «Съединение», при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач З.Д. (36 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 08.11. т.г., около 23:10 часа, в гр. Провадия, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Форд» с водач Ж.Й. (27 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 08.11. т.г., около 00:00 часа, в гр. Варна, с. Езерово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Хонда» с водач Й.Р. (23 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което е дерегистрирано по служебен ред и не е регистрирано отново. Установено е също, че мъжът е неправоспособен, като е лишен от свидетелство за правоспособност за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. 


ПТП:

- На 08.11. т.г., около 08:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Вл. Варненчик» е възникнало ПТП. 25-годишният водач на л.а «Фолксваген», поради движение с несъобразена скорост и неспазване на достатъчна дистанция, застига и блъска т.а. «Рено», който изчаква на червен сигнал на светофарната уредба. Вследствие на инцидента е пострадала жена от първия автомобил (на 30 г.), която е получила фрактура на нос и комоцио, като е настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 08.11. т.г., около 10:50 часа, в с. Белоградец, е възникнало ПТП.  Водачът на т.а. «Форд» Х.А. (25 г.) от с. Долина, по време на движение, блъска пешеходка, която пресича пътното платно и рязко сменя посоката си  на движение. Вследствие на инцидента жената (61 г.) получава фрактури на ляв крак, две ребра и дясна ключица и е настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 08.11. т.г., около 12:30 часа, е получен сигнал за пожар в беседка, намираща се в м-ст «Манастирски рид». Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожена е целата беседка. Няма пострадали хора.

На 08.11. т.г., е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер. Причината за инцидента се изяснява. Унищожен е един контейнер за отпадъци. 

- 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в дърво и в комин; 

- Не са регистрирани случаи на оказана техническа помощ. 
 

 09 ноември 2018 | 10:59