МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

08 ное 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 07.11.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 5
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1


ІІ. Разкрити са извършителите на 7 престъпления. 
   Регистрирано е 1 ПТП с 2 загинали и 2 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- 28-годишен мъж от Долни чифлик е задържан за кражба от вила, намираща се до с. Шкорпиловци
  На 04.11. т.г., е постъпил сигнал за кражба от вилен имот, намиращ се в землището на с. Шкорпиловци. Неизвестно лице е проникнало в къщата и е извършило кражбата на два стъклопакета, врата, микровълнова фурна. След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая, е установено, че извършител на деянието е П.Х. (28 г.) от Долни чифлик, известен на МВР, неосъждан. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. П.Х. е задържан за срок до 24 часа.

- На 07.11. т.г., около 15:00 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фиат» с водач А.М. (28 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 06.11. т.г., в гр. Суворово, при извършена полицейска проверка на И.Д. (34 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 92,97 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. И.Д. е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.11. т.г., около 21:20 часа, в гр. Варна, на бул. «Съборни», при извършена полицейска проверка на Е.И. (22 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си бяло кристално вещетсво и прахообразна субстанция. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с общо тегло 0,56 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 07.11. т.г., около 11:30 часа, е постъпил сигнал за грабеж на сумата от 30 лв., извършен след употреба на сила на ул. «Трети март» в Девня. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е В.Г. (20 г.) от Вълчи дол, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 07.11. т.г., около 01:20 часа, в гр. Варна, на ул. «Топола», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фиат» с водачка М.Й. (24 г.), местна жителка, е установено, че същата управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация 1,51 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

- На 07.11. т.г., около 16:50 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с водач И.Д. (29 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

- На 07.11. т.г., около 12:30 часа, на пътя от с. Рояк за гр. Дългопол, е възникнало тежко ПТП. 61-годишната водачка на л.а «Нисан», по време на движението си, губи контрол над МПС, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в л.а. «Пежо». След сблъсъка, на място, е загинал спътник на жената (63 г.), а по-късно в линейката е починала и самата тя. При ПТП са пострадали и двама мъже от втория автомобил (на 58 г. и на 62 г.), които са получили контузни наранявания. По случая има образувано досъдебно производство.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 07.11. т.г., около 18:00 часа, е получен сигнал за пожар в л.а. «Ауди», намиращ се на улица в гр. Игнатиево. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожен е целият автомобил. Няма пострадали хора.

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и в метален контейнер; 

- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 08 ноември 2018 | 09:48