МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

07 ное 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 06.11.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 3
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 3
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1


ІІ. Разкрити са извършителите на 5 престъпления. 
    Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадал гражданин през изминалото денонощие. 

- 24-годишен мъж от с. Партизани, нанесъл побой над свой съселянин
На 04.11. т.г., около 19:50 часа, е постъпил сигнал за това, че в болнично заведение е постъпил за лечение 31-годишен мъж с множество рани, причинени от нанесен побой. След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая, е установено, че извършител на деянието е Ю.Ю. (24 г.) от същото село, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. На Ю.Ю. е повдигнато обвинение.

- На 05.11. т.г., в гр. Варна, на ул. «Георги Пеячевич», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ауди» с водач А.С. (26 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. При извършената проверка е установено, че същият държи в себе си три пакетчета с кафяво прахообразно вещество, две пакетчета с кристално вещество и пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с общо тегло 0,12 гр., производно на амфетамин с тегло 0,83  гр. и марихуана с тегло 0,24 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.11. т.г., около 01:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Рали Мавродиев», при извършена полицейска проверка на И.И. (25 г.) и С.С. (23 г.), двамата от Габрово, е установено, че същите държат в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 6,11 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът и жената са задържани за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 06.11. т.г., е постъпил сигнал за кражба на хранителни продукти от магазин, намиращ се на ул. «П. Скорчев». След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е П.П. (71 г.) от Нови пазар, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. П.П. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 06.11. т.г., около 11:15 часа, в гр. Варна, на кръстовището на ул. «Генерал Гурко» и ул. «Княз Николаевич», е възникнало ПТП.  Водачът на л.а. «Пежо» В.В. (38 г.) от Варна, при движение назад без да се е убедил, че е безопасно, блъска пешеходец, който пресича зад автомобила. Вследствие на инцидента мъжът (79 г.) получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 07.11. т.г., около 03:40 часа, е получен сигнал за пожар в стая, намираща се на партера на блок в гр. Бяла. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са мебели, електрическо колело с батерии, опушени са 70 кв. м стени.

На 06.11. т.г., около 14:10 часа, е получен сигнал за пожар в л.а. «Ситроен», намиращ се на ул. «Парижка комуна». Причината за инцидента е късо съединение. Унищожена е предната част на автомобил. Няма пострадали хора.

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти; 

- Не са регистрирани случаи на оказана техническа помощ. 
 

 07 ноември 2018 | 12:19