МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

06 ное 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 05.11.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 8
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 7 престъпления. 
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие. 

- На 05.11. т.г., е подаден сигнал за кражба от л.а. «Рено», паркиран в двора на частен дом в с. Градинарово. Неизвестно лице е проникнало в незаключен лек автомобил и е извършило кражбата на 200 лв. След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая, е установено, че извършител на деянието е Н.А. (51 г.), местна жителка, неизвестна на МВР. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия.

- На 05.11. т.г., около 11:25 часа, в с. Пчелник, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес», без регистрационни табели, с водач Е.М. (43 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което е дерегистрирано по служебен ред. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 03.11. т.г., около 23:20 часа, в гр. Варна, на ул. «Наум», при извършена полицейска проверка на О.О. (31 г.) от с. Каменар, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса и бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,56 гр. и производно на амфетамин с тегло 0,03 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. О.О. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 05.11. т.г., около 09:30 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Сеат» с водач Д.М. (27 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което е дерегистрирано по служебен ред, и е с поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил. Установено че също, че мъжът управлява превозното средтсво след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 04.11. т.г., около 11:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Цар Освободител», при извършена полицейска проверка на Л.П. (44 г.) от гр. Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си кафяво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,19 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Л.П. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 05.11. т.г., около 16:20 часа, в гр. Варна, на бул. «Осми Приморски полк», на автобусна спирка, при потегляне на автобус от масовия градски транспорт с водач К.И. (51 г.) от Варна, пътник от автобуса пада и се блъска в седалка. Вследствие на инцидента мъжът (82 г.) получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;

- 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци; 

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 06 ноември 2018 | 11:21