МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

05 ное 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 02-04.11.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 4
- обикновени – 3
- джебчийски – 0
- на МПС – 2
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 14
3. Средна телесна повреда  - 1
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 10 престъпления. 
    Регистрирани са 8 ПТП с 1 загинал и 14 пострадали граждани през посочения период. 

- На 04.11. т.г., по време на специализирана полицейска операция в гр. Варна, е задържан А.А. (39 г.) от с. Каменар, известен на МВР. При извършена полицейска проверка в дома на мъжа, са нанерени и иззети кристално вещество, суха тревиста маса и електронна везна. Направената експертна справка установява, че се касае за производна на амфетамин с тегло 1,95, марихуана с тегло 320,58 гр. По случая е образувано  досъдебно производство, действията по разследване на случая се ръководят от Окръжна прокуратура – Варна. А.А. е задържан за срок до 24 часа, а в последствие за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

- На 02.11. т.г., около 09:00 часа, в с. Синдел, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел», без регистрационни табели, с водач Е.М. (43 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което е дерегистрирано по служебен ред, а самият той е без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 31.10. т.г., около 23:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Капитан Райчо», при извършена полицейска проверка на К.А. (19 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,41 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. К.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 31.10. т.г., около23:00 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършена полицейска проверка на С.Г. (31 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса и бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,18 гр. и амфетамин с тегло 0,02 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. С.Г. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 04.11. т.г., около 10:30 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Сеат» с водач Д.Г. (34 г.) от гр. Вълчи дол, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 04.11. т.г., около 12:40 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ауди» с водач М.М. (24 г.) от гр. Девня, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 03.11. т.г., около 11:45 часа, в с. Старо Оряхово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ауди» с водач М.С. (35 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация 2,34 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.11. т.г., около 01:55 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с водач Н.Е. (59 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация 2,02 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.11. т.г., около 12:30 часа, в гр. Варна, пл. «Екзарх Йосиф», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с водач И.С. (39 г.) от Варна, е установено, че същата управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето и като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. 


ПТП:

- На 04.11. т.г., около 18:05 часа, на пътя за с. Войводино, е възникнало ПТП. Водачът на т.а. «Ситроен» И.И. (47 г.) от Варна, по време на движение, застига и блъска ППС с животинска тяга, движещо се в средната част на платното за движение и без светлини и светлоотразители, с водач И.Н. (36 г.) от Вълчи дол. Вследствие на инцидента водачът на ППС и неговият малолетен спътник са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опаснопст за живота. При извършената проверка за употреба на алкохол от страна на водачите, е установено, че И.Н. е употребил такъв с концентрация от 1,91 промила в издишания въздух. 

- На 04.11. т.г., около 20:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Първи май», в посока ж.к. «Галата», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Фиат» Ж.Ж. (18 г.), поради движение с несъобразена скорост и престрояване от дясна в лява пътна лента, губи контрол над МПС и се блъска в дърво край пътното платно. Вследствие на инцидента са пострадали: водачката, непълнолетни момче и момиче, както и 18-годишно момче. Трима от тях са получили контузни наранявания, а непълнолетното момче е настанено за лечение в болнично заведение с фрактура на мишнична кост. Няма опасност за живота на пострадалите.

- На 04.11. т.г., около 22:30 часа, на входа на с. Припек, е възникнало ПТП. Водачът на неизвестно МПС, поради движение с несъобразена скорост при десен завой, губи контрол над автомобила, навлиза в лявата част на пътя и блъска л.а. «Нисан». Вследствие на инцидента водачът на второто МПС (31 г.) и неговият спътник (25 г.) са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опаснопст за живота. 

- На 03.11. т.г., около 01:45 часа, на пътя Варна – Бургас, в района на с. Старо Оряхово, е възникнало ПТП. 22-годишен водач на л.а. «Ауди», по време на движението си, губи контрол над автомобила, излиза извън платното за движение и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента, на място е загинал неговият спътник (37 години). Водачът е настанен за лечение в болнично заведение със съчетана травма и опасност за живота. В автомобила е пътувало непълнолетно момиче, което е получило фрактура на таз, няма опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 03.11. т.г., около 01:40 часа, в гр. Варна, на кръстовище на ул.  «Братя Миладинови» и ул. «Цар Асен», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Шевролет» Г.М. (41 г.) от Варна, при наличието на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се на път с предимство», не пропуска и блъска л.а. «Дачия». Вследствие на инцидента пътничка от втория автомобил (25 г.) получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

- На 03.11. т.г., около 13:00 часа, на пътя Варна – Бургас, в района на с. Близнаци, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Сеат» Я.Я. (34 г.) от гр. Долни чифлик, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над МПС, излиза от платното за движение и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента пътничка от автомобила (33 г.) получава контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 02.11. т.г., около 06:55 часа, на кръстовището на ул. «Антим I» и бул. «Мария Луиза», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Опел» Е.А. (62 г.) от Варна, при завой надясно, поради причини в процес на изясняване, е блъсната от полицейски микробус «Ивеко», който се движи в права посока. Вследствие на инцидента водачката на автомобила получава контузни наранявания и фрактура на ключица, прегледана е и настаенна за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано следствено дело.

- На 02.11. т.г., около 13:40 часа, на пътя за с. Слънчево, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Ситроен» И.И. (47 г.) от гр. Варна, поради движение с несъобразена скорост при ляв завой, губи контрол над МПС, излиза от платното за движение и се блъска в пътен знак. Вследствие на инцидента пътничка от автомобила (66 г.) получава контузни наранявания, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.III.По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 03.11. т.г., около 09:25 часа, е получен сигнал за пожар в кухнята на къща, намираща се в с. Брестак. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е неправилно използване на нагревателен уред. Унищожена е дървена плоскост, опушени са стени.

На 03.11. т.г., около 17:35 часа, е получен сигнал за пожар в сено, намиращо се край пътя за с. Пчелник. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожени са 4 дка окосен фураж.

На 03.11. т.г., е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер. Причината за инцидента се изяснява. Унищожени са два контейнера за отпадъци. От огъня са засегнати автомобил и микробус, паркирани близо до контейнера.

- 14 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци и в сметище; в стърнище; в комин;

- 7 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 05 ноември 2018 | 13:54