МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

01 ное 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 31.10.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 3
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 1
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрит е извършителят на 1 престъпление. 
    Регистрирани са 3 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

Бързи полицейски производства:

- На 31.10. т.г., около 08:40 часа, е подаден сигнал за това, че неизвестно лице е счупило панорамното стъкло на л.а. «Форд», намиращ се на ул. «Кракра». След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е С.А. (54 г.) от гр. Провадия, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

ПТП:

- На 31.10. т.г., около 11:35 часа, в гр. Варна, на пътя от с. Тополи за Варна, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Фолксваген» Т.Г. (18 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост, за да избегне сблъсък с товарен автомобил, който изчаква за завой наляво, рязко завива надясно, поднася се, преминава през разделителна ивица, след което се блъска в задната част на т.а. «Фолксваген», който се движи пред него. Вследствие на инцидента водачът получава фрактура на нос и контузия на дясна длан, а неговият спътник (20 г.) е получил контузии. Двамата са прегледани и настанени, без опасност за живота. 

- На 31.10. т.г., около 11:50 часа, в гр. Варна, на ул. «Алеко Константинов», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Форд» А.А. (21 г.) от с. Памукчии, по време на движение назад, блъска пешеходец, който се намира зад автомобила. Вследствие на инцидента 82-годишният мъж е получил контузии на таз и ляво рамо, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 31.10. т.г., около 12:00 часа, на бул. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Дачия» С.С. (44 г.) от Добрич, при излизане от крайпътна територия, след последователно престрояване през три ленти, навлизайки в четвъртата, не пропуска и блъска мотоциклет «Априлия». Вследствие на инцидента водачът на второто МПС (27 г.) получава фрактура на крак, прегледан е и освободен, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 4 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 31.10. т.г., около 15:25 часа, е получен сигнал за пожар на таван на къща, намираща се на ул. «Цариброд». Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява, като вероятно се касае за късо съединение. Унищожени са 20 кв. м. от помещението и домашно  имущество.

На 31.10. т.г., около 19:50 часа, е получен сигнал за пожар в л.а. «Рено», намиращ се в ж.к. «Вл. Варненчик». Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожен е целият автомобил. Няма пострадали хора.

На 31.10. т.г., около 21:20 часа, е получен сигнал за пожар в електрическа инсталация и съпръжения, намиращи се в гр. Провадия. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. 

На 01.11. т.г., е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер. Причината за инцидента се изяснява. Унищожен е контейнер за отпадъци. 

- 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци; 

- 3 са регистрираните случай на оказана техническа помощ. 
 

 01 ноември 2018 | 13:31