МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

31 окт 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 30.10.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 5
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 5 престъпления. 
    Регистрирани са 3 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- Разкрити са извършителите на кражба на климатик, златни  накити и други вещи от недовършена жилищна сграда във Варна
  На 20.10. т.г., е постъпил сигнал за кражба на климатик «Панасоник», златни накити и други вещи от апартамент, намиращ се в новострояща се сграда на ул. «Кирил Пейчинович» във Варна. След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая, е установено, че извършители на деянието са малолетно и непълнолетно момчета от Варна. По случая има образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Предстои на извършителите да бъдат наложени възпитателни мерки.

- На 28.10. т.г., около 17:30 часа, в Морската градина на Варна, при извършена полицейска проверка на непълнолетно момче от Варна, е установено, че същото държи в себе си угарка от саморъчно свита и метална кутика, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 1,19 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 


Бързи полицейски производства:

- На 30.10. т.г., около 11:10 часа, в гр. Вълчи дол, при извършване на полицейска проверка на трактор «Т25» с водач С.С. (53 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. 

- На 30.10. т.г., около 14:20 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач И.И. (50 г.) от Варна, неизвестен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация 2,33 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 30.10. т.г., около 14:30 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач В.Д. (28 г.), местен жител, неизвестен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 30.10. т.г., около 18:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Осми Приморски полк», на автобусна спирка, при рязка употреба на спирачки от страна на водача на автобус от масовия градски транспорт Б.Н. (58 г.) от Варна, пътничка от автобуса пада на пода. Вследствие на инцидента жената (85 г.) получава фрактури на дясна ръка и нос, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 30.10. т.г., около 18:05 часа, в гр. Варна, на ул. «Дубровник», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Ауди» С.Р. (65 г.) от Варна, по време на движение, блъска дете от Варна, което пресича пътното платно. Вследствие на инцидента момчето е получило фрактура на крак, прегледано е и освободено за домашно лечение, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 30.10. т.г., около 19:10 часа, на кръстовище на ул. «В. Ставрев» и бул. «Хр. Смирненски», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Дачия» С.Г. (23 г.) от Варна, не спазва разпоредбите на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се с предимство», не пропуска и блъска мотоциклет «Кавазаки». Вследствие на инцидента водачката на второто МПС (25 г.) получава фрактура на крак, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 30.10. т.г., около 11:35 часа, е получен сигнал за пожар във фургон, намиращ близо до с. Приселци. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожен е фургонът.

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци, в комбайн; 

- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ. 
 

 31 октомври 2018 | 13:27