МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

12 окт 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 11.10.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 3
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления. 
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие. 

- На 11.10. т.г., е постъпил сигнал за кражба от частен дом, намиращ се в с. Каменар. Неизвестно лице е проникнало в къщата след разбиване на прозорец и е извършило кражбата на два мобилни телефона, три таблета и сумата от 15 лв. След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая, е установено, че извършител на деянието е Г.Ф. (19 г.), местен жител, известен на МВР. По случая има образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура - Варна. Г.Ф. е задържан за срок до 24 часа. 

- На 11.10. т.г., около 11:45 часа, в гр. Варна, на ул. «Горна Студена», при извършване на полицейска проверка на мотопед «Пегасос» с водач Д.С. (34 г.) от гр. Варна, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, а мотопедът не е регистриран по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 11.10. т.г., около 12:10 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач С.С. (32 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 09.10. т.г., около 23:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Мир», при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач Н.С. (27 г.), местен жител, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за същото нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Н.С. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 11.10. т.г., около 08:30 часа, на кръстовището на бул. «Сливница» и бул. «Мария Луиза», е възникнало ПТП. Водачът на велосипед Н.М. (27 г.) от Белослав, поради неправилно движение извън велосипедна пътека, преминавайки през бордюр, пада върху тротоара. Вследствие на инцидента, мъжът получава фрактура на бедро и е настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.  III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 11.10. т.г., около 14:20 часа, е постъпил сигнал за пожар в трафопост, намиращ се в производствена база в Девня. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са електрическо табло и проводници. 

- Не са регистрирани пожари без преки материални щети през изминалото денонощие; 

- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ. 
 

 12 октомври 2018 | 11:38