МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

11 окт 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 10.10.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 3
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 2ІІ. Разкрити са извършителите на 8 престъпления. 
    Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие. 

- Разкрит е извършителят на кражба от лек автомобил, извършена в ж.к. «Аспарухово»
  На 10.10. т.г., е постъпил сигнал за кражба на две аудио системи от л.а. «Рено», паркиран пред частен дом, намиращ се в гр. Варна, в ж.к. «Аспарухово». След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая, е установено, че извършител на деянието е Х.Х. (31 г.) от Варна, известен на МВР. По случая има образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура - Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

- Разкрит е извършителят на кражба на л.а. «Ситроен», извършена в гр. Варна
  На 08.10. т.г., е постъпил сигнал за кражба на л.а. «Ситроен», паркиран пред частен дом, намиращ се в гр. Варна. След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая, е установено, че извършител на деянието е В.М. (53 г.) от Варна. По случая има образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура - Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Автомобилът, обект на кражбата, е намерен.

- На 10.10. т.г., е постъпил сигнал за грабеж на сумата от 200 лв., мобилен телефон и златен синджир, извършен след употреба на сила на ул. «Евлоги Георгиев». След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е Ц.К. (44 г.) от Варна. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 10.10. т.г., около 13:50 часа, в гр. Варна, в двора на учебно заведение, след възникнало спречкване, се стига до физически конфликт между две момчета – на 18 г. и на 17 г. Вследствие на това 18-годишният младеж е пострадал. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. 17-годишният ученик е задържан за срок до 24 часа.

- На 09.10. т.г., около 12:40 часа, в гр. Варна, на ул. «Евлоги Георгиев», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Рено» с водач Г.И. (20 г.) от гр. Варна, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС с поставени регистарционни табели, издадени за друг автомобил. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 10.10. т.г., около 15:20 часа, в с. Доброплодно, при извършване на полицейска проверка на мотопед с водач Р.М. (65 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 10.10. т.г., около 14:45 часа, в гр. Варна, в м-ст «Боровец», при извършване на полицейска проверка, в момент на извършване на сексуални услуги срещу заплащане, е установена П.Ц. (27 г.), местен жител, известна на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

- На 09.10. т.г., е постъпил сигнал за кражба на захранващи кабели от павилиони, намиращи се на Централен пазарц - Варна. След проведени оперативно – издирвателни дейности и действия по разследване на случая, е установено, че извършител на деянието е Н.Г. (35 г.) от Варна, известен на МВР. По случая има образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура - Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 


ПТП:

- На 10.10. т.г., около 12:00 часа, на бул. «Осми Приморски полк», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Тойота» М.В. (33 г.) от Варна, по време на движението си, извършва завой в обратна посока, отнема предимството и блъска мотоциклет «Ямаха». Вследствие на инцидента, водачът на второто МПС (18 г.) получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.  

- На 10.10. т.г., около 22:20 часа, под «Аспарухов мост», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Митсубиши» И.Ф. (19 г.) от Аксаково, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента е пострадала пътничка от автомобила (20 г.), която получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 10.10. т.г., около 14:40 часа, е постъпил сигнал за пожар в стая от апартамент, намиращ се на ул. «Ген. Радко Димитриев». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност на перална машина. Унищожен е електрическият уред. 

На 10.10. т.г., около 22:50 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Шкода», намираща се на пътя за гр. Аксаково. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожен е целият автомобил.

- 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в стърнище; 

- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 11 октомври 2018 | 13:19