МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

10 окт 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА на 09.10.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1; 
- обикновени – 3;
- джебчийски – 
- на МПС –2; 
- на вещи и части от МПС – 2; 
2. Други криминални престъпления – 6; 

ІІ. Разкрити са извършителите на 4  престъпления.
    Регистрирани са 4 ПТП. 

- На 08.10.2018 г., около 14:00 ч., на ул. „Мара Гидик“ е извършена полицейска проверка на лицето С. Н., на 22 г., от с. Попович, общ. Бяла, при която същия предава доброволно 2 пликчета с прахообразно вещество. Лицето е задържано за срок до 24 ч., направената експертна справка установява, че веществото е наркотик – амфетамино производно с тегло под 1 гр. Материалите са докладвани на прокурор при ВРП, образувано е досъдебно производство, след отпадане на основанието за задържане лицето е освободено. 

- На 06.10.2018 г. е съобщено от служител на ЗОЗТ Разделна, че при проверка, извършена от служители в спалните помещения на ЗОЗТ Разделна, е установено, че лишения от свобода О. Х., на 33 г. държи противозаконно пликче, съдържащо прахообразно вещество. При направената експертна справка е установено, че веществото е наркотик – амфетамино производно с тегло под 1 гр. На мястото е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. 

- След проведени опервативно – издирвателни действия е установено и задържано лицето П. Н., на 32 г., от Варна, за който е установено, че на 09.10.2018 г.  е извършил кражба на 220 лв. от чекмедже в бензиностанция, находяща се в покрайнините на гр. Аксаково. Лицето е задържано за срок до 24 ч., парите са намерени и приложени към материалите по преписката, която е образувана по случая.  

- След проведени оперативно – издирвателни действия лицето Х. Д., на 39 г. е установен като извършител на кражба на гума с джанта от л.а. Фиат Пунто, който е бил паркиран на неохраняем паркинг в гр. Аксаково. Деянието е извършено на 06/07.10.2018 г., чрез демонтаж на гумата. По случая се води преписка, гумата е намерена и приложена към материалите по преписката. 

ХУЛИГАНСТВО
- На 09.10.2018 г., в 17:10 ч. е съобщено, че в ЦСМП в гр. Дългопол жена във видимо нетрезво състояние предизвиква скандал, отправяйки обиди и нецензурни думи към екип на ЦСМП. На място е изпратен полицейски екип, които задържат лицето Т. Т., на 36 г. При възникналия скандал между медицинския екип и лицето е увредена врата в ЦСМП, няма пострадали лица. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувана е преписка, материалите са докладвани на прокурор при РП - Провадия. 

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
- На 07.10.2018 г., около 12:15 ч., на ул. „Сава“ във Варна е извършена полицейска проверка на лицето Е. П., на 35 г., която доброволно предава 6 пакетчета, съдържащи кафяо прахообразно вещество. Лицето е задържано за срок до 24 ч., направената експертна справка установява, е веществото е наркотик – хероин с общо тегло под 1 гр. образувано е бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор при ВРП, след отпадане на основанието за задържане е освободена. 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
- На 09.10.2018 г., около 17:00 ч. на ул. „Цар Освободител“ в гр. Провадия 49-годишен водач на л.а. „Опел Вектра“ блъска 6-годишно дете (момиче) пресичащо пътното платно. Вследствие на ПТП-то детето е получило контузна рана на главата, оказана му е медицинска помощ и е насочено за домашно лечение. 

- На 09.10.2018 г., около 09:50 ч., на бул. „Цар Освободител“ във Варна, до сградата на РЗИ,44-годишен водач на л.а. „Ситроен Саксо“ блъска 83-годишна пешеходка, пресичаща пътното платно. Водачът е транспортирал пострадалата възрастна жена до болница, където е са установени фрактура на таз и контузия на глава. Настанена е в отделение „Ортопедия“, няма опасност за живота ѝ. По случая е образувано досъдебно производство.  

- На 09.10.2018 г., около 15:20 ч., на бул. „Осми приморски полк“ във Варна, до спирка „Разклона“, в автобус „Мерцедес“, обслужващ линия от редовния градски транспорт, при потегляне на автобуса от спирката 85-годишна жена става, за да направи път на друг пътник, при което пада назад. Пострадалата е откарана в болница, където е установено фрактура на шийката на дясна бедрена кост, няма опасност за живота й.  

- На 09.10.2018 г., около 17:45 ч., по бул. „В. Левски“ в посока п.в. „Почивка“, срещу бензиностанция, 55-годишен водач на мотоциклет „Хонда“ губи контрол над мотоциклета , пада на пътното платно, след което се блъска в л.а. „Тойота Корола“ , който се е движел в съседна лява пътна лента. Вследствие на ПТП-то водачът на мотоциклета е получил контузия на гръден кош и дясно коляно, оказана му е медицинска помощ, няма опасност за живота му. 

II. ПО ЛИНИЯ НА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И СПАСЯВАНЕ: 
- На 09.10.2018 г., в 16:00 ч. е съобщено за пожар в помещение за животни, находящо се двор на къща в с. Цонево. На място е изпратен 1 ППА, екипа на който е погасил помещението, унищожени са 10 кв. м. покривна конструкция и 50 бали фураж. Предполагаема причина – детска игра. 
 
- На 09.10.2018 г. в 23:42 ч. е съобщено за пожар в барака, находяща се в началото на с. Черноок, обитавана от 39-годишен мъж. На място са изпратени 2 ППА, които са погасили пожара, но бараката е унищожена. Предполагаема причина за възникването на пожара неправилно ползване на отоплителни уреди – оставена без надзор печка на твърдо гориво. 

- През изминалото денонощие са гасени 4 пожара в сухи треви и отпадъци, при които  няма нанесени материални щети, техническа помощ е оказана на 2 адреса.  
 

 10 октомври 2018 | 11:40